Новини

Результати першого засідання робочої групи щодо вивчення питання з встановлених тарифів в м.Боярка

1 лютого відбулося перше засідання робочої групи щодо вивчення питання з встановлених тарифів в м. Боярка, які почали діяти з 1 лютого 2018 року.

Відповідно до рішення Виконавчого комітету Боярської міської ради за №68/1 “Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)” та №68/2 “Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення” від 20 грудня 2017 року з 01 лютого 2018 року змінюються тарифи на послуги водопостачання та водовідведення.

Зростання тарифів залежить від вартості палива, матеріалів, амортизації, електроенергії для підприємств та від  загального рівня заробітної плати. Два останні чинники складають основну частину тарифу, тому зі зростанням мінімальної заробітної плати та ціни на електроенергію очікувано зросли і тарифи. Але навіть після підвищення тарифів, за словами заступника  боярського міського голови Віталія Мазурця, Боярка займає 8 місце за рівнем вартості тарифів серед 15 міст Київської області.

Підвищення тарифів викликало обурення боярчан, змусивши їх прийти на засідання міської ради та вимагати перегляду та замороження нових цін. Думка громадськості була взята до уваги. Тому 25 січня на пленарному засіданні чергової 40 сесії Боярської міської ради депутат від ВО “Батьківщина” Анатолій Матейко вніс на розгляд ради пропозицію про утворення групи з вивчення питання з встановлених тарифів. Пропозицію Анатолія Матейка підтримали 26 депутатів. Питання про замороження тарифів не розглядалось.

Для виконання рішення ради 30 січня було видано розпорядження  міського голови  №02-03/9 “Про утворення робочої групи щодо вивчення питання з встановлених тарифів в м. Боярка” Олександра Зарубіна  щодо створення такої комісії. Цим розпорядженням затверджується склад робочої групи і доручається вивчити питання щодо встановлених тарифів, узагальнити результати та подати на засідання виконавчого комітету Боярської міської ради.
 

До складу комісії увійшли:
Голова комісії - заступник боярського міського голови Віталій Мазурець.
Заступник голови комісії - представник громадськості Артур Козачук.
Секретар комісії - начальник відділу з питань житлово-комунального господарства, транспорту та надзвичайних ситуацій Марина Савчук.
Члени комісії:

  • начальник відділу фінансів, економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Боярської міської ради Наталія Мусієнко,

  • начальник юридичного відділу виконавчого комітету Боярської міської ради Костянтин Гончар,

  • начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Віталій Комашинський,  

  • депутати  Боярської міської ради Євген Міхальов та Сергій Ірклієнко,  

  • представники громадськості: Микола Антипенко, Ганна Гурченко, Клавдія Бойко.

Засідання комісії розпочалось о 14:00 у сесійній залі Боярської міської ради, де зібралися члени робочої групи. Оголошення про засідання робочої групи з посиланням на розпорядження  було опубліковане на офіційному сайті Боярської міської ради та офіційних сторінках у соцмережах. Проте на засідання робочої групи (яку власне було створено на вимогу громадськості) ніхто з активістів та жителів міста не з’явився.

Після вступного слова голова комісії Віталій Мазурець разом із присутніми визначив основну стратегію засідань робочої групи. Було вирішено визначити основні питання та пропозиції громадськості до  КП “Боярка-Водоканал” та КП “БГВУЖКГ” з приводу формування тарифів у місті, заслухати представників обох комунальних підприємств та провести дискусію щодо отриманої інформації.

Наступною слово взяла начальник відділу фінансів, економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Боярської міської ради Наталія Мусієнко і пояснила, на які офіційні документи спирається КП “Боярка-Водоканал” під час формування тарифів.  Вона зазначила, що деякі статті постанови “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги” були скориговані міською радою для зменшення тарифів для населення. Детальніше про коригування статей у понеділок, 5 лютого, на засіданні робочої групи розповість представник комунального підприємства.Також Наталія Мусієнко закликала громадськість самостійно слідкувати за змінами до законодавства.

Засіданням робочої групи було вирішено надати членам робочої групи від громадськості пакет розрахункових документів (статті витрат, додатки до положень) КП “Боярка-Водоканал” та КП “БГВУЖКГ” для ознайомлення та аналізу та зібратися для детального та предметного обговорення із представниками КП “Боярка-Водоканал” та КП “БГВУЖКГ”.

Наступне засідання робочої групи відбудеться у понеділок, 5 лютого. Про час проведення буде повідомлено додатково.

 

Опубліковано: 02 лютого 2018, 15:09
Останні новини