Новини

Робоча зустріч за результатами проєкту «Прозора відбудова громад: інструменти залучення громадськості»

Нині вся держава прагне змін. Ми маємо зробити все, щоб держава змінювалась із середини: від кожної громади до найвищих органів влади. Таку думку висловив Боярський міський голова Олександр Зарубін перед учасниками робочої зустрічі за результатами проєкту «Прозора відбудова громад: інструменти залучення громадськості». 
До наради долучився онлайн заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач: «Громади, які створили антикорупційні програми мають значно більше можливостей для отримання міжнародного фінансування». 


Директор програми «Демократія і належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» Олексій Орловський наголосив, що наявність дієвої Антикорупційної програми у громаді змінює підходи до роботи та навіть стиль життя. 


Виконавча директорка ГО «Фундація інституційного розвитку» Катерина Дацко розповіла присутнім, що Боярська громада стала третьою серед учасників проєкту, якими опікується Фундація. «Головний акцент у роботі ми робимо на запобіганні проявам корупції, а це – тривала робота. Ми готові і надалі надавати підтримку». 
Менеджерка проєкту з комплаєнсу Анна Федоренко зупинилася на впровадженні інструментів Антикорупційної програми у діяльність Боярської міської ради, зокрема, принципів відповідності законам, правилам і стандартам. Досягти цього важко без співпраці із жителями громади, тож необхідно випрацьовувати реальну модель залучення громадськості до реалізації антикорупційної програми. 


У Боярській міській територіальній громаді триває робота над створенням Комунікаційної стратегії на 2024-2025 рр. На думку учасників робочої зустрічі, влада має донести до громади свої ідеї. Інакше – вони не спрацюють. Громада чекає підвищення ефективності комунікаційних процесів та забезпечення прозорості і підзвітності діяльності місцевої влади.

Опубліковано: 26 квітня 2024, 16:40
Останні новини