Новини

Боярську міську територіальну громаду відвідала італійська делегація у складі: мера міста Карпі Альберто Беллеллі, президента Асоціації «ODV MRIYA» Мартіно Маркі і речника мера міста Карпі Сімоне Тосі

Візит відбувся в рамках Договору про дружбу та співробітництво між громадою міста Карпі (Італія) і Боярською міською територіальною громадою. 
Гості прибули на запрошення Боярського міського голови Олександра Зарубіна, секретаря Боярської міської ради Олексія Перфілова, депутатів Боярської міської ради Олени Поліванової та Аліни Григорʼєвої. 
Візит розпочався із вшанування подвигу Героїв російсько-української війни на Алеї памʼяті Героїв у парку Перемоги. Гості взяли участь в урочистостях до Дня памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. 
Спілкування гостей з Італії та керівництва громади, депутатів ради, працівників органів місцевого самоврядування й мешканців громади продовжилося у приміщенні Боярської міської ради.
«Сьогодні ми раді вітати в нашій громаді італійських друзів, чия підтримка й солідарність із позицією України є надійним плечем у наближенні Перемоги нашої країни», – відзначив Боярський міський голова Олександр Зарубін.
«Ми вдячні нашим українським побратимам за можливість стояти поруч у цей день, за можливість особисто висловити подяку мужнім українським воїнам, які захищають європейські цінності, незалежність та свободу України», – наголосив мер міста Карпі Альберто Беллеллі. 
«Наша взаємодія з громадою міста Карпі, спільні проєкти і внесені ініціативи щодо співпраці – це потужна заява європейського суспільства про готовність надати сердечну підтримку і дружнє братерське плече. З упевненістю можу сказати, що наполеглива комунікація й організація співробітництва між Боярською громадою і громадою міста Карпі, здійснена головою і заступником голови депутатської фракції «Слуга Народу» у Боярській міській раді Оленою Полівановою і Аліною Григорʼєвою, – впевнений крок у європейському вимірі Боярської громади й України», – підкреслив секретар Боярської міської ради від «Слуги Народу» Олексій Перфілов. 
Італійських гостей шокували масштаби руйнувань у Бородянці та Бучі, які вони побачили під час візиту в супроводі представників Боярської громади. Гості висловили щирі співчуття жертвам російсько-української війни і побажали найшвидшої Перемоги українському народу і настання миру в Україні.
Італійські делегати також завітали до КЗ КОР «Боярська спеціальна школа», де учні закладу радо привітали гостей мініконцертом. Нагадаємо, що влітку 2023 року учні цього закладу на запрошення мера відпочивали в Карпі. Нагода для дітей відвідати партнерську громаду в 2024 році – одна з ініціатив подальшої співпраці, внесена італійськими гостями під час візиту в Україну.
Надвечір гості завітали в «Містечко Хансена» в с. Тарасівка Боярської громади, де зустрілися з автором ініціативи з організації побудови містечка американським благодійником Деллом Лоєм Хансеном і дізналися більше про перспективи розвитку проєкту. 
Щирої подяки заслуговують усі, хто долучився до організації візиту представників громади м. Карпі в Боярську громаду. Встановлення міжнародних звʼязків, дружніх відносин і поглиблення взаєморозуміння між європейськими громадами – невідʼємна складова зміцнення шляху України до Перемоги над російським окупантом.

Опубліковано: 10 травня 2024, 15:38
Останні новини