Новини

До Дня пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи представники Боярської громади зібралися біля пам’ятного знаку, що встановлений поблизу Свято-Михайлівської церкви

Учасники мітингу вшанували пам’ять усіх жертв «мирного атома» хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Поминальну літію відслужив військовий капелан ЗСУ отець Димитрій Присяжний. Звертаючись до присутніх, він нагадав, як 38 років тому радянська влада приховувала факт катастрофи та виганяла дорослих і дітей на демонстрацію 1 травня. А в цей час вже вмирали люди після аварії на ЧАЕС.

Боярський міський голова Олександр Зарубін щиро подякував ліквідаторам та усім присутнім за пам’ять про цю страшну подію. «Сьогодні ми вшановуємо подвиг вогнеборців, які в перші хвилини аварії взялися рятувати світ. Неможливо перерахувати кількість жертв Чорнобиля за ці десятиліття. Маємо дякувати людям, які зупинили ядерний вогонь, пам’ятати про тих, кого забрала атомна смерть».

Чорнобильська трагедія залишила свій слід на нашій землі. Минуть ще довгі десятиліття, доки земля зможе зцілитися після радіаційного отруєння. Нині ми усвідомлюємо, що завдяки самопожертві рятувальників трагедія не стала ще більшою.

Сьогодні ми вшановуємо подвиг ліквідаторів та всіх, хто працював над ліквідацією наслідків однієї з найстрашніших техногенних катастроф в історії людства.

Нині Україна потерпає від іншої напасті – рашистська наволоч плюндрує нашу землю, нищить усе, що дихає українським духом. І знову триває час Героїв, здатних на лють і самопожертву заради життя і любові.

Опубліковано: 26 квітня 2024, 16:14
Останні новини