Новини

11 квітня виконано роботи щодо встановлення та монтажу системи зрошення зелених насаджень на клумбах біля Алеї пам’яті Героїв

Алея пам’яті Героїв з’явилася у боярському парку Перемоги минулого року. Її урочисте відкриття відбулося наприкінці серпня 2023 року. Восени, 20 жовтня того ж року, учасники великої толоки провели озеленення Алеї.

І ось 11 квітня виконано роботи щодо встановлення та монтажу системи зрошення зелених насаджень на клумбах біля Алеї пам’яті Героїв.

За усіма цими справами стоїть величезна праця численних активістів та волонтерів.

«Зелену» частину праці взяли на себе подружжя Юлії та Геннадія Рашковських разом з благодійною організацією БФ «Реабілітаційні сади».

Поява Алеї стала можливою завдяки ініціативі Олени Шевченко, яка розробила проєкт та залучила до його реалізації родичів загиблих Героїв, волонтерів, спонсорів та благодійників. 

Після встановлення банерів із портретами наших Героїв у парку Перемоги до проєкту долучилася родина Рашковських. Вони взяли на себе озеленення відведеної території. Це – дві клумби, кожна займає по 250 м2.  "
Благодійники надали нам посадковий матеріал, які ми разом з родинами загиблих Героїв посадили минулої осені. Також нами було розроблено проєкт системи зрошення зелених насаджень. 

У відповідь на звернення членів родин полеглих Героїв за сприяння Боярської міської ради працівники КП «Боярка-Водоканал» здійснили роботи щодо підведення води до Алеї. 

Систему крапельного зрошення надав головний спонсор – Андрій Горчинський (магазин сантехніки «Водомет»). Геннадій Рашковський та представники благодійного фонду «Реабілітаційні Сади» змонтували та підключили систему комплексно. Дякуємо кожному, хто підтримував реалізацію цього проєкту. Наступний етап – мульчування зелених насаджень, яке ми плануємо зробити невдовзі»,
 – розповіла Юлія Рашковська.

Нині цей куточок у парку Перемоги привертає увагу перехожих портретами наших захисників – полеглих Героїв Боярської громади. Це Алея, де пам’ять про Героїв набуває не абстрактного, а матеріалізованого вигляду.

Опубліковано: 12 квітня 2024, 15:20
Останні новини