Новини

Валерій Шульга: «Виробити правила і жорстко їх дотримуватись»

12 квітня у сесійній залі Боярської міської ради відбулась вже третя нарада, присвячена проведенню суботніх та недільних ярмарків, а також упорядкуванню торгівлі на них. У цьому засіданні взяли участь підприємці міста, представники виконавчого комітету Боярської міської ради, Держпродспоживслужби, дирекції ринків міста, Національної поліції, ГФ «Боярський міський патруль» та громадськості.

З проханням розповісти про перші результати роботи членів робочої групи, проблеми, з якими вони стикалися, «Боярка-інформ» звернулася до першого заступника міського голови Валерія Шульги.

«Серед перших результатів можна назвати звільнення від торгівлі проїзду по вул. Молодіжній під час суботніх ринків. Але цей результат виявився тимчасовим. Ледве звільнилося місце на узбіччях вул. Молодіжної, як його почали займати продавці сезонної продукції – насіння, саджанців тощо. Тому ми мусили знову проводити чергову інформаційну кампанію. Знову доносили до підприємців та продавців інформацію про заборону торгівлі продовольчими товарами за межами території ринків, оскільки продукти харчування підлягають обов’язковому проведенню лабораторних досліджень та перевірці на якість продукції.

Вже після першої наради члени робочої групи в різних форматах долучалися до інформаційної кампанії щодо зміни правил у ярмарковій торгівлі. Боярська міська рада наполягає, що всі продукти мають реалізовуватися виключно на території ринків, а промислові товари можуть залишатися на вулиці, лише за однієї умови – такий продаж має розташовуватися на впорядкованій і спеціально визначеній території.

Під час останньої наради вирішено впродовж квітня 2019 року розробити положення про ярмаркову торгівлю, визначити і винести на обговорення варіанти місць для здійснення торгівлі.

Наше надзавдання – перемістити продукти на території ринків. Також наголошую, що торгівлю по вул. Б. Хмельницього від Боярської ЗОШ № 5 до перехрестя з вул. Молодіжною буде прибрано на територію до вул. Пушкіна.

Ми повинні повністю звільнити вул. Молодіжну від торгівлі, щоб територія вул. Б. Хмельницького біля парку і стадіону була вільна для проїзду громадського транспорту, а також щоб вона не використовувалася як громадський туалет і місце для несанкціонованого викидання сміття.

Всі учасники наради погодились, що цей перехідний період має завершитися до 1 червня.

У травні виконавчий комітет розгляне та затвердить Положення, розцінки, тарифи та іншу нормативну документацію щодо здійснення ярмаркової торгівлі в Боярці. У газеті «Боярка-інформ» цю інформацію буде розміщено для ознайомлення широкій громадськості.

Втілення цих планів вимагатиме рішучих заходів, але ми маємо твердий намір упорядкувати ярмаркову торгівлю в місті.

Що стосується ринку в історичній частині Боярки, там справи теж рухаються, але дещо повільніше. Дирекція запевняє, що готова надати місця на території ринку всім продавцям продуктів харчування. Але знову ж таки необхідність сплачувати додаткові кошти за проведення лабораторних досліджень спонукає продавців шукати місця на вулиці. Товари промислової групи, які не помістяться на території ринку, дозволять реалізувати по вулицях: Київській від вул. Шамрая в сторону до с. Нового; з одного боку по вул. Кібенка до вул. Січових Стрільців та частково по вул. Кооперативній.

Організатором ринкової торгівлі в місті є виконавчий комітет Боярської міської ради. Контролювати цю роботу буде відділ торгівлі, який створюється у складі виконкому.

Ми ретельно вивчили досвід інших міст і дійшли висновку, що навести лад у цьому питанні можна лише після чіткого визначення місць для торгівлі і жорсткого виконання вироблених нами правил.

Так, це зачепить чиїсь інтереси, але інакше впорядкувати ярмаркову стихію – не вдасться.

Єдина наша мета в усіх намаганнях – щоб боярчани, які приходять на ринок, відчували себе комфортно, щоб продавці поважали місто і наші правила, щоб жителі прилеглих територій не потерпали через роботу підприємців».

Опубліковано: 18 квітня 2019, 09:38
Останні новини