Новини

Усі категорії пенсіонерів, які отримують або бажають отримувати пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення (ЕПП)

ЕПП – це сучасний технологічний багатофункціональний інструмент. За його допомогою можна не лише отримати пенсію, а й, наприклад, просто і швидко сплатити за комунальні послуги через інтернет, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг. І, безумовно, пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватися всіма пільгами, які належать йому, як пенсіонерові.

Крім того, це надійний ключ для повноцінного користування всіма державними електронними сервісами. ЕПП містить електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично дистанційно підтверджує особу і може подавати заяви та запити до органів Пенсійного фонду України, не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу інтернет.

Відтепер навіть з дому можна переглядати на веб-порталі послуг Пенсійного фонду інформацію з електронної пенсійної справи про розмір пенсії та її складові, дані про страховий стаж, заробіток, сплачені внески тощо.          Електронне пенсійне посвідчення надає можливість написати звернення або подати заяву на перерахунок пенсії через Інтернет без відвідування Пенсійного фонду України; надає можливість контролювати гроші та керувати ними з дому в будь-який час; дає змогу здійснювати банківські операції та безготівкові платежі чи поповнювати готівковими коштами картковий рахунок; оперативно, без черг розраховуватися за комунальні послуги і найголовніше — отримувати пенсію вчасно.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) пенсіонерам необхідно:

  1. звернутись до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та написати заяву на виготовлення посвідчення;
  2. надати до Пенсійного фонду паспорт;
  3. довідку про присвоєння ідентифікаційного номера;
  4. фотокартку розміром 30*25 мм.

Опубліковано: 17 жовтня 2018, 15:34
Останні новини