Новини

Розпочалося формування робочої групи з написання стратегічного плану розвитку громад

12 липня у сесійній залі Боярської міської ради відбулася презентаційна зустріч зі стратегічного планування міста Боярка та навколишніх населених пунктів. Організатор заходу – КП «Боярський інформаційний центр».

До участі було запрошено громадських активістів, підприємців, депутатів та працівників виконкому Боярської міської ради, а також представників сусідніх територіальних громад.

Міський голова Олександр Зарубін виступив з вітальним словом.

Під час зустрічі йшлося про стратегічне планування у громадах. Зокрема, учасники ділилися досвідом. На запитання присутніх компетентні відповіді надали директор Київського Центру розвитку місцевого
самоврядування Олег Любімов та радник з питань регіонального розвитку Тетяна Тимошенко.

Як повинні розвиватися наші громади? Які задачі першочергові? Які проекти мають бути втілені? Де можна поєднати зусилля з «сусідами» і на яких умовах? На ці та багато інших питань, як виявилося, повинні дати відповідь самі громади. І одного «чарівного» рецепту на всіх не існує. Кожна громада унікальна – і рішення повинні бути також унікальні.

Нарівні з владою активні представники громади можуть ініціювати міжмуніципальне партнерство та навіть утворення ОТГ, успішні приклади подібних процесів вже є.

Термін реєстрації кандидатів до складу Робочої групи зі стратегічного планування розвитку громад м. Боярка та навколишніх населених пунктів триває до 18 год. 27 липня 2018 року. До співпраці запрошуються активні громадяни, представники громадських організацій, бізнесу, представники влади. Для участі необхідно подати заповнену через сайт Боярської міської ради реєстраційну форму.

Також усі охочі можуть долучитись до цього процесу, надіславши свої пропозиції та зауваження на адресу електронної пошти КП «Боярський інформаційний центр»: portalboyarka@gmail.com.

Опубліковано: 13 липня 2018, 13:28
Останні новини