Новини

Проблеми з голосуванням - Бюджет участі 2018

Голосування на «Бюджет участі в місті Боярка 2018» триває вже майже тиждень, але не всі бажаючі змогли віддати свій голос за проекти. Труднощі виникають із входом та реєстрацією через BankID у користувачів, які вже голосували на минулому «Бюджеті участі», що проходив весною цього року.

Чому так сталося? Платформа «Бюджету участі» — це сайт «Громадського проекту», який використовує не тільки Боярка, а й понад 50 міст по всій Україні, у тому числі Київ, Львів та інші великі міста. У вересні 2017 року платформа була доопрацьована та оновлена до версії 2.0, яка, крім змін у дизайні, інтерфейсі та появою нових функцій (як карта проектів), отримала значні оновлення в голосуванні.

Акаунти користувачів, які були створені на минулому бюджеті участі та вже голосували, під час оновлення платформи були перенесені, проте через помилки в роботі самої системи перенеслася не вся інформація. Насамперед, як зазначили вже боярчани, в особистому кабінеті відсутні серія та номер паспорту та, іноді, реєстрація місця проживання.

Оскільки було здійснено вхід через BankID, система вважає отримані дані перевіреними та достовірними і змінювати такі дані користувач в особистому кабінеті не може — поле неактивне. Це зроблено спеціально для того, щоби не було накрутки голосів та інших схем нечесного голосування.

І зараз, коли ви хочете зайти і проголосувати, система просить ввести відсутні дані, які ввести неможливо.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення — куратори «Бюджету участі» в місті Боярка — знає про дану проблему. Першого ж дня старту голосування про неї було повідомлено розробникам платформи та менеджерам з «Громадському проекту».

Що в такому випадку робити та як проголосувати вже сьогодні?

Якщо ви НЕ голосували на минулому «Бюджеті участі», то у вас не повинно виникати ніяких проблем.

  1. Ви можете проголосувати, здійснивши вхід через BankID. Якщо ви новий користувач, то всі дані передаються в повному обсязі і ви можете відразу голосувати.
  2. Ви можете пройти реєстрацію вручну — ввести всю інформацію самостійно, у тому числі й завантаживши скан-копію або фотографію документів, що засвідчують вашу реєстрацію в Боярці: паспорт (1,2 сторінки та прописка).
  3. Проголосувати в пунктах прийому: у Центрі надання адміністративних послуг за адресою: вул. М. Грушевського, 39 — Боярська міська рада; у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення за адресою: вул. Білогородська, 13, каб. № 14. Із собою необхідно мати паспорт.

Наша стаття «Як проголосувати онлайн» допоможе вам із реєстрацією та входом на платформу «Бюджету участі».

Якщо ви голосували на минулому «Бюджету участі» й сьогодні зіткнулися з проблемами відсутності деяких даних — ви можете проголосувати таким чином:

  1. Пройти процес реєстрації вручну. Вам необхідно здійснити вхід не через BankID, а ввести всі необхідні дані самостійно й завантажити документи (паспорт та, якщо необхідно, довідки). Ви створите новий акаунт і, якщо було дотримано всіх вимог під час реєстрації, зможете проголосувати. Усі голоси, які отримані від таких користувачів, проходять модерацію на предмет відповідності вимогам. Тобто, відбувається перевірка, що ви дійсно зареєстровані в місті Боярка (перевірка скану паспорту).
  2. Заблокувати свій старий акаунт і створити новий. Вам потрібно зв’язатися з відділом інформаційно-аналітичного забезпечення (ВІАЗ) і повідомити, що ви бажаєте заблокувати свій акаунт. Для ідентифікації вашої особи співробітник ВІАЗу може запитати три останні цифри номеру паспорту. Після підтвердження блокування, ви зможете здійснити вхід на платформу через BankID — створиться новий акаунт і голосування стане доступним. Також радимо попросити заблокувати свій старий акаунт, якщо ви вирішили скористуватися першим способом голосування (дивись пункт 1 вище) — вручну.
  3. Зв’язатися з відділом інформаційно-аналітичного забезпечення (ВІАЗ) і разом із головним спеціалістом ввести всі дані, які вимагає система.

Як зв’язатися з відділом інформаційно-аналітичного забезпечення?

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення знаходиться за адресою: вул. Білогородська, 13, каб. № 14 — парк Перемоги — старе приміщення міської ради, сьогодні тут знаходиться КП «Боярка-Водоканал».

Тел. (04598) 417–29

Головний спеціаліст відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Попадюк Любомир

+38(093)-089–79–40

+38(097)-117–02–53

Facebook https://www.facebook.com/lyubomir.popadyuk

E-mail: portalboyarka@gmail.com

Якщо ви вирішите зв’язатися через електронну пошту, просимо залишити свій контактний телефон для зворотного зв’язку.

Також нагадуємо, що цієї суботи, 9-го грудня, о 14.00 в сесійній залі Боярської міської ради за адресою: вул. М. Грушевського, 39, відбудеться Ярмарка проектів. Автори, чиї проекти зараз на голосуванні, проведуть презентацію власних ідей для боярчан. Ви зможете познайомитися з авторами, особисто поставити запитання, дізнатися про них значно більше та зможете проголосувати відразу на місці в паперовому вигляді (із собою паспорт та, якщо потрібно, довідки про проживання).

Презентація проходить за підтримки відділу інформаційно-аналітичного забезпечення. Тому відразу на місці у вас буде можливість отримати більше відповідей про голосування, а співробітники ВІАЗу допоможуть вам із голосуванням.

 

Опубліковано: 07 грудня 2017, 12:28
Останні новини