Новини

Олександр Зарубін про благоустрій та ремонт доріг

З приходом весни набувають актуальності традиційні весняні клопоти: благоустрій та ремонт доріг. Саме про це у розмові з Боярським міським головою Олександром Зарубіним.

«Сьогодні хочу поговорити про благоустрій нашого міста. Вже з 14 березня розпочато двомісячник благоустрою. Тому звертаюся до жителів міста, керівників підприємств усіх форм власності долучитися до прибирання.

Згідно з чинними Правилами благоустрою, кожен власник має прибрати територію, прилеглу до свого будинку, підприємці повинні дбати про чистоту навколо своїх магазинів, закладів, підприємств тощо.

Нагадую жителям, що листя та подрібнене гілля, зібрані жителями на своїх подвір’ях, працівники КП «БГВУЖКГ» безкоштовно будуть вивозити відповідно до графіку. Ця ініціатива, започаткована нами минулого року, була схвально сприйнята жителями Боярки. Тож вирішено продовжити вивезення торішнього листя та зрізаного гілля від приватних подвір’їв і під час весняного прибирання. Головне, щоб листя та подрібнене гілля були запаковані у 15-кілограмові мішки без додавання стороннього сміття.

Користуючись нагодою, хочу акцентувати увагу боярчан на питанні правильного поводження зі сміттям. Контейнерні майданчики, встановлені біля багатоквартирних будинків, розраховані виключно на скидання побутового сміття. Крупногабаритне та будівельне сміття виносити до контейнерів не можна.

На жаль, дуже часто своє сміття і не лише побутове до боярських контейнерних майданчиків вивозять жителі сусідніх населених пунктів. Значне збільшення обсягів ТПВ лягає додатковим навантаженням на комунальників. Тому ми змушені адекватно реагувати на це.

Вже найближчим часом буде посилено патрулювання біля контейнерних майданчиків Боярки. Прошу жителів повідомляти членам ГФ «Боярський міський патруль» про випадки викидання будівельного та крупногабаритного сміття до контейнерів за тел.: (063) 588-93-43 та (068) 876-43-97. Також прошу за можливості не залишати без уваги випадки, коли своє сміття на автівках до Боярки везуть жителі інших населених пунктів, а повідомляти про ці випадки БМП або хоча б робити зауваження.

За вивезення сміття платять жителі нашого міста, чому вони повинні платити ще й за сусідів? Переконаний, що за умови тісної співпраці ми разом зможемо зробити наше місто чистим.

Минулого тижня розпочато ямково-аварійний ремонт дорожнього покриття по вул. Шевченка. Найближчим часом буде відновлено всі центральні вулиці міста. Зокрема, вулиці: Білогородську, Садову, Хрещатик, Незалежності, Молодіжну, Маяковського, Сєдова, Гоголя, Сагайдачного, Соборності, Б. Хмельницького, Коновальця, Жуковського, Вокзальну, Київську та площу Перемоги.

Передбачаю, що багато людей готові висловитися з критикою щодо доцільності ямкового ремонту. І я з ними згоден: значно краще було б поступово відремонтувати капітально всі наші дороги. Але капітальний ремонт потребує і значного капіталовкладення. На ямковий ремонт доріг по всьому місту в цьогорічному бюджеті закладено 3 млн. грн. Ми мусили зробити вибір: залатати дороги по всьому місту або за ці кошти зробити капітальний ремонт 500-700 м дорожнього полотна по вул. Білогородській.

На жаль, у міському бюджеті немає коштів на капітальний ремонт доріг, оскільки Боярка – це місто районного підпорядкування і 60 відсотків ПДФО надходить до районного бюджету. Минулого року ця сума склала 246 млн. грн. Натомість місто не отримало жодної копійки ні в минулому, ні в цьому році на ремонт доріг і тротуарів, на реконструкцію водопровідних мереж та іншу інфраструктуру. Ця ситуація зміниться лише тоді, коли Боярка стане центром об’єднаної територіальної громади і ці кошти залишатимуться у міському бюджеті.

Пропоную кожному жителю не на словах, а на ділі долучитися до весняного прибирання. Результат спільних зусиль стане спільною радістю для всієї громади.

Опубліковано: 21 березня 2019, 11:18
Останні новини