Новини

Друге засідання Експертної ради «Бюджет участі в місті Боярка - 2019»

Сьогодні, 22 листопада, о 16:00 в сесійній залі Боярської міської ради за адресою: вул. М. Грушевського, 39А, стартувало друге засідання Експертної ради за програмою  «Бюджет участі в місті Боярка - 2019».

На другому відкритому засіданні програми «Бюджет участі», експертною радою було прийнято рішення продовжити розгляд та обговорення громадських проектів, а також винести на допуск до голосування проекти, що не потребують поправок та допрацювань.

Нагадаємо, що у цьому році стартувало - 10 проектів на загальну суму 3 млн. 645 тис. гривень.

Експертна комісія продовжила свою роботу у складі 11 членів ради.

Секретар експертної ради - Олена Сірант.

Голова експертної ради -  Роман Курбонов.

Експертною радою, було прийняте рішення відхилити проекти, які було розглянуто на першому засіданні експертної ради Бюджету участі, задля того, аби автори проектів мали можливість внести правки. Це стандартна процедура, після якої експертна комісія зможе остаточно скасувати або погодити проекти для подальшої реалізації.

  • Засідання стартувало з обговорення проекту №7 «Багатофункціональний майданчик для гри в футбол, волейбол, баскетбол та великий теніс в п. Перемоги».

Його автор, Ігор Коцар, пропонує Надати можливість мешканцям міста Боярка користуватись сучасним майданчиком для гри в футбол, волейбол, баскетбол та великий теніс.

Проект передбачає спорудження сучасного багатофункціонального майданчику для гри в футбол, волейбол, баскетбол та великий теніс з поліуретановим спортивним покриттям розміром 288 м2 (24х12 метрів) в парку Перемоги.

Слід зазначити, що проект Ігоря у минулому році став одним із переможців "Бюджету участі" та був вдало реалізований.

Автор має на меті цілковито завершити задуманий план щодо благоустрою Парку Перемоги.

Експертною комісією було запропоновано відправити проект на допрацювання.

  • Наступний проект, що був висунутий на обговорення - проект №5 «Озеро Надії».

Автор проекту  - Олена Старкова.

Олена подає свій проект на платформу реалізації міських ініціатив «Бюджету участі» вже вдруге. Перші її проекти, що стосувались сфер спорту та соціального захисту –  пройшли експертний відбір, громадське голосування і наразі успішно реалізовані.

Її цьогорічний проект спрямований на відновлення водойми в парку ім. Т.Г. Шевченка, як символа міста, місця для відпочинку та дозвілля на природі всіх мешканців міста Боярка.

В даному районі міста відсутні будь-які водойми, які могли б використовуватись для відпочинку. Тому, автор має ціль не тільки об’єднати велику  кількість людей для проведення вільного часу на свіжому повітрі, а й сформувати  релаксаційну зону та створити аварійний резервуар в мікрорайоні.

Членами експертної комісії було запропоновано переглянути кошторис, внести додаткові правки до проекту та відправити його на допрацювання.

  • Олена Кисленко, автор громадського проекту №4, під назвою «Комплекс фізичного здоров'я "Спорт-юніор"» , звертається до громади міста й пропонує створити сучасний обладнаний комплекс для дітей дошкільного віку від 3-6 р., для зміцнення здоров'я, фізичного розвитку дошкільнят.

Проект передбачає обладнання дитячої спортивної зали для фізичного розвитку та виховання дітей міста дошкільного віку від 3 до 6 років на базі ДНЗ "Спадкоємець".

Комісією було запропоновано додати до проекту декілька правок та доповнень.

  • Останнім проектом, що розглядався на другому засіданні експертної ради став проект Марини Руденко -  №10 «Реконструкція скверу Сагайдачного».

Цей проект передбачає створення повноцінного рекреаційного простору на перетині вулиць Сагайдачного, Миру та Покровської. З облаштуванням стежкової мережі, встановлення малих архітектурних форм, озелененням території.

Проект спрямований на створення комфортних умов для відпочинку різних вікових груп населення, що стане місцем дозвілля для мешканців та гостей міста. Під час презентації та обговорення проекту у комісії запитань та зауважень не виникло. Експертною радою одноголосно було вирішено допустити проект до голосування.

У процесі обговорення, одностайним рішенням голови експертної ради та її членами, було погоджено наступне засідання експертної ради Бюджету участі, що відбудеться у середу 28 листопада о 16:00 в сесійній залі Боярської міської ради за адресою: вул. М. Грушевського, 39А , де буде вирішуватись подальша доля проектів, а саме їх відхилення чи допуск до громадського голосування.

Опубліковано: 22 листопада 2018, 18:39
Останні новини