Новини

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

22 червня у парку Перемоги відбувся мітинг до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Цей день встановлено на згадку про початок німецько-радянської війни, яка забрала десятки мільйонів людських життів.

Біля Кургану Слави зібралися працівники виконавчого комітету Боярської міської ради, міський голова Олександр Зарубін, секретар міської ради Олексій Скринник, депутати міської ради, учасники АТО, члени ветеранських організацій міста.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до Кургану Слави та пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні та воїнам-інтернаціоналістам учасники мітингу вшанували пам’ять мільйонів українців, які загинули під час воєн.

«Патріотизм наших солдатів був величезний. І це при тому, що наша армія практично не була забезпечена зброєю та всім необхідним, на відміну від німців, – поділився спогадами про початок війни ветеран Володимир Андрійович Нурищенко. – Але все базувалося на страху. Люди дуже боялися всього. Адже перед початком війни майже кожна родина пережила репресії. І хоча нині теж триває війна, ми повинні цінувати цю свободу, яку маємо: жити, діяти і думати вільно».

Опубліковано: 22 червня 2019, 12:53
Останні новини