Новини

Боярська громада, як асоційований член Європейського Альянсу міст і регіонів з відбудови України, взяла участь у 10 Європейському Саміті регіонів та міст (European Summit of Regions and Cities)

Саміт відбувся 18-19 березня у місті Монс (Бельгія).

До гостей Саміту звернулись з промовами Президент Європейського комітету регіонів Вашку Ілідіу Алвеш Курдейру, Генеральний секретар ООН Антоніо Гутьєреш, Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола та інші почесні спікери.

У рамках заходу відбулося багато цікавих виступів та дискусій на тему згуртованості, підсилення розвитку місцевого самоврядування, пріоритетних напрямків діяльності громад тощо. 

Однією із найбільш значимих подій другого дня Саміту стала панельна дискусія, присвячена відновленню України та визначенню основних цілей напрацювань, які будуть озвучені на конференції у Берліні в червні цього року. 

Важливим меседжем для всіх було бажання повноцінної співпраці громад і міст України та Європейського союзу, спрямованих не тільки на відбудову інфраструктури, а й на відновлення людського капіталу, як основної цінності розвитку.

Опубліковано: 20 березня 2024, 13:40
Останні новини