Новини

Уряд прийняв нові правила пільгового проїзду

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування» та доручив Міністерству соціальної політики її доопрацювання із урахуванням пропозицій.

Зазначеною постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що потрібно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.

Постанову підготовлено відповідно до статей 5 і 10 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», якими передбачено встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування.

Крім цього, пунктом 8 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 6 грудня 2016 р. № 1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» визначено, що пільги з оплати проїзду, які передбачені законами України, можуть надаватися у готівковій формі у порядку та розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України.

Прийняття акта надає можливість встановити громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги з оплати проїзду у міському та приміському транспорті, соціальну норму кількості поїздок на місяць за видами транспорту, з урахуванням якої пільги можуть надаватися у готівковій формі.

 

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-viznachiv-socialni-normativi-u-sferi-transportnogo-obslugovuvannya-dlya-podalshoyi-mozhlivosti-monetizaciyi-pilg-na-proyizd 

Опубліковано: 15 березня 2018, 13:16
Останні новини