Новини

Результати II пленарного засідання позачергової 2 сесії Боярської міської ради VІІІ скликання

4 грудня 2020 року у міському будинку культури відбулося друге пленарне засідання позачергової 2 сесії Боярської міської ради VІІІ скликання.

Депутати затвердили регламент міської ради та Положення про постійні депутатські комісії. Узгодили структуру апарату ради та її виконавчих органів - утворили управління фінансів, відділ освіти, відділ культури, сім’ї, молоді, туризму і спорту та затвердили положення про роботу цих структурних підрозділів. Реорганізували Тарасівську, Забірську, Малютянську, Княжицьку, Новосілківську, Дзвінківську сільські ради, шляхом приєднання їх до Боярської міської ради і призначили старост сіл Тарасівка та Нове, Забір`я, Малютянка та Іванків, Княжичі та Жорнівка, Новосілки, Дзвінкове та Перевіз.

Утворено 7 постійних депутатських комісій Боярської міської ради VІІІ скликання та затверджено їх персональний склад. Зокрема, Стелла МИХАЙЛОВА очолила комісію з питань освіти, науки, молоді, спорту, фізичної культури. Олена ПОЛІВАНОВА – голова комісії з прав людини, законності, правопорядку, протидії корупції та регламенту депутатської діяльності. Андрій ВЕНТОВ координуватиме комісію з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, учасників бойових дій, наслідків аварії на ЧАЕС. Олександр БОРЕЦЬКИЙ керуватиме питаннями Стратегічного сталого розвитку, містобудування, архітектури, організації публічного простору, земельних відносин, охорони навколишнього середовища, зеленого будівництва та рекреаційних зон. Головою комісії з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, благоустрою міста, комунальної власності став Віктор МАРЦЕНЮК. Комісію з питань реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку очолив Віталій ЮРЧЕНКО. Комісія з питань промисловості, підприємницької діяльності, торгівлі, реклами, транспорту, зв’язку та питань залучення інвестицій залишилася без керівництва, оскільки Вадим ГЕДУЛЬЯНОВ відмовився її очолювати.

Переважною більшістю старостинських округів керуватимуть жінки. Віднині Олеся БОНДАРЕНКО – староста в селі Забір’я, Олена ГРИШУТІНА в Жорнівці, Вікторія САВЧИН у Новосілках, Тетяна ЯКИМЧУК в Малютянці та Іванкові, Любов ПАЗЮРА в Дзвінковому та Перевозі, Вікторія БЕСАРАБЕЦЬ в Тарасівці та Новому, а Олексій ТРЕТЯКОВ  став старостою села Княжичі.

Визначною подією сесії стало ухвалення рішення про безоплатне прийняття до комунальної власності Боярської міської ради приміщень Боярської районної лікарні та стоматологічної поліклініки. Досі вони були майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Києво-Святошинського району Київської області. Відповідно до сучасного законодавства, зазначені медичні об’єкти мали юридичні підстави стати комунальним майном Бучанської територіальної громади. Тож ініціатива Боярського міського голови Олександра ЗАРУБІНА щодо термінового закріплення їх за Боярською територіальною громадою стала своєчасною.

 

Опубліковано: 05 грудня 2020, 11:15
Останні новини