Новини

Жителі міста Боярки матимуть можливість безкоштовно перевірити слух

21 листопада жителі міста Боярки можуть безкоштовно перевірити слух у досвідченого фахівця у спеціально обладнаному мобільному кабінеті “на колесах”.

Це стало можливим завдяки новому проекту «Кабінет на колесах» від ГО «Відчуй», який надасть можливість усім охочим жителям (від 7 до 55-ти років) з 31-ого міста України перевірити слух. Акція створена за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України, аби вирішити проблему зі зволіканням та нехтуванням здоров’ям слуху.

Дар’я Герасимчук, виконачий директор організації, каже, що в Україні відсутня культура догляду за слухом, а про процедуру перевірки слуху нічого не відомо пересічним громадянам: «Болісно, тривало, проблематично, дорого, страшно – все це асоціації людей. Ми провели опитування 2000 респондентів, яке показало що: 62,9 % - ніколи не перевіряли свій слух. Більшість з них, на питання «Чому?» - обрали, тому що не задумувались про це. А 60 % з тих хто перевіряли - робили це, тому що мають певні порушення слуху. Як наслідок такої сумної статистики, діагностика відбувається вже при критичній втраті слуху, коли можливість відновити його є мінімальною, що призводить до інвалідності».

Тому вже 21 листопада 2020 року команда проекту «Кабінет на колесах» чекатиме всіх охочих жителів Боярки з 10:00 до 18:00 (обідня перерва з 13.30 до 14.30) на перехресті вулиць Молодіжної та Богдана Хмельницького.

Усвідомлюючи небезпеку поширення вірусу,під час акції буде вжито такі протиепідемічні заходи як дотримання соціальної дистанції, використання масок командою проекту та відвідувачами, дезінфекція поверхонь та рук відвідувачів.

Опубліковано: 20 листопада 2020, 12:19
Останні новини