Новини

«Зелені друзі» під пильним наглядом

Кронуванням дерев та видаленням хворих та сухих зелених насаджень у Боярці займаються працівники дільниці благоустрою № 3 КП «Боярське ГВУЖКГ».

Саме працівники дільниці доглядають за зеленими насадженнями міста, формують крони, обрізають гілки, вражені омелою, зрізають аварійні дерева.

Роботи у них дуже багато, особливо навесні та пізньої осені, коли потрібно і можна обрізати дерева. Влітку актуальне заняття – покіс трави. Також надаються платні послуги з видалення аварійних дерев з території приватних садиб. Власники за необхідності можуть звернутися із заявкою про видалення аварійного дерева до КП «БГВУЖКГ». Майстер оцінить вартість робіт та допоможе вирішити проблему.

Роботи виконуються із залученням спецтехніки. Дерева обрізають з допомогою автовишки. Все це роблять працівники дільниці: майстер Михайло Парфенюк, водій вишки Валерій Ткачук, лісоруб Олександр Димаченко та помічник Вадим Кривий, трактористи Руслан Біжан та Валерій Тростянецький.

«Обрізати дерева можна до початку активного росту, тож мені важко сказати, скільки дерев встигнемо кронувати до початку літа, – говорить в. о. заступника начальника з благоустрою КП «БГВУЖКГ» Іван Ірклієнко. – Хочеться встигнути побільше зробити для естетичного вигляду міста, тому зусилля працівників зосереджені на зелених насадженнях по головних вулицях міста.

Зрізане гілля оперативно вивозять працівники КП «БГВУЖКГ».

У парку ім. Шевченка стан зелених насаджень критичний. Дуже багато сухих дерев, а також вражених омелою. Але ми не готові цієї весни братися за парк. Поки що обмежуємось видаленням аварійних дерев, які можуть нести загрозу для людей.

Плануємо цього року максимально використати наявні технічні можливості для полегшення праці людей. Зокрема, необхідно відремонтувати спеціальну насадку для трактора для покосу трави. Це дозволить влітку вивільнити людей від важкої праці роботи з тримерами і значно швидше обкошувати газони та зелені зони», – повідомив Іван Ірклієнко.

Цієї весни комунальники планують здійснити кронування зелених насаджень по вулицях: Білогородській, Молодіжній, Незалежності, Б. Хмельницького тощо.

Як розповів майстер дільниці благоустрою № 3 Михайло Парфенюк, в останні роки робота з формування зелених насаджень значно активізувалась.

Так, у 2016 році працівники КП «БГВУЖКГ» здійснили зрізання та кронування приблизно 400 дерев по місту на суму 268 400,00 грн. У 2017 році здійснено кронування на суму

227 000,00 грн. Тоді було видалено та кроновано приблизно 300 аварійно-небезпечних дерев по місту, які могли завдати шкоду здоров’ю мешканців міста та їхньому майну.

Працівники КП «Міська ритуальна служба» практично повністю очистили від аварійних дерев територію кладовищ по вул. Шевченка та вул. Лікарняній на суму 195 500,80 грн.

У 2018 році ці роботи тривали. Комісією з обстеження аварійних, сухостійних та хворих дерев у місті Боярка, що діє при виконавчому комітеті Боярської міської ради, обстежено понад 180 дерев та кущів. За результатами їх роботи працівники КП «БГВУЖКГ» видалили 28 дерев та кронували 58 дерев.

Упродовж 2017-2018 років кроновано понад 40 дерев.

А вже за період з вересня 2018 року до початку 2019 року видалено приблизно 20 аварійних дерев та проведено кронування майже 70 дерев. Роботи проводились по вулицях: Білогородській, Дежньова, Соборності, Незалежності, Коновальця.

Завдяки проведенню системної роботи з упорядкування зелених насаджень Боярка невдовзі стане доглянутим і красивим містом.

Опубліковано: 08 квітня 2019, 14:31
Останні новини