Новини

Завершується Всеукраїнський молодіжний мистецький фестиваль імені Івана Коваленка

У Боярці добігає кінця Всеукраїнський молодіжний мистецький фестиваль імені Івана Коваленка.

У 2020 році через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 Фестиваль проходив у дистанційному режимі: конкурсанти надсилали відеозаписи своїх виступів, розміщених у YouTube. Представники Оргкомітету та члени журі також працювали дистанційно. Перед усіма, хто був долучений до Фестивалю, постали нові завдання та виклики. Члени Оргкомітету та члени журі мали розробити умови дистанційних конкурсів та вимоги до записів. А ще цього року закладена перспектива до створення в рамках Фестивалю конкурсу «Магія голосу», що передбачає виконання віршів Івана Коваленка в аудіозапису. А поки що це була одна з номінацій, в якій маємо перших переможців. 

У 2020 році в рамках Фестивалю відбулися такі конкурси:

  • Конкурс пісенної лірики «Віршована мелодія».
  • Конкурс читців «Сила слова» 
  • Вокальний конкурс «Осіння пісня».
  • Конкурс гітаристів «Боярський Хрещатик».

Участь у конкурсах Фестивалю взяло близько 130 учасників з 35 навчальних закладів. Участь у Фестивалі взяла молодь з  таких міст та областей України: міст Боярка, Вінниця, Гнівань, Ірпінь, Конотоп, Луцьк, Миколаїв, Рівне, Хмельницький,  Черкаси, Чернігів. Області: Вінницька, Житомирська, Київська, Миколаївська, Сумська.  

І маємо ще один здобуток 2020 року: закладено підвалини до набуття Фестивалем ім. Івана Коваленка статусу міжнародного. Серед членів журі конкурсу гітаристів «Боярський Хрещатик» маємо цього року митців з Туреччини та Мексики.

Замість урочистого відкриття Фестивалю було створено вітальний відеоролик від юних учасників конкурсу читців «Сила слова». На жаль, епідеміологічна ситуація не дозволяє провести й  гала-концерт. Натомість буде створено фільм на основі  номерів-переможців. 

Уже зараз можна сказати: Всеукраїнський молодіжний мистецький фестиваль імені Івана Коваленка відбувся! Фестиваль розвивається і виходить на новий, ще вищий рівень!

Опубліковано: 09 грудня 2020, 13:53
Останні новини