Новини

Відбувся чемпіонат Боярки з дзюдо

15 грудня у залі боротьби Боярської ЗОШ № 5 відбувся Відкритий чемпіонат Боярки з боротьби дзюдо серед дітей віком 2007-2012 років народження.

Змагання відбулись у трьох вікових категоріях: 2007-2008, 2009-2010 та 2011-2012 років народження. Взяли участь півсотні дітей з Боярки, які тренуються в Боярській міській ДЮСШ, а також в районній ДЮСШ «Максимум». Долучилися юні дзюдоїсти з Києва.

Це внесло момент несподіваності в змагання. Адже боярські спортсмени вже добре знають один одного, а присутність вихованців інших клубів допомогла борцям краще проявити себе та свої бійцівські навички.

Особливо цікаво було спостерігати поєдинки між хлопчиками й дівчатами. Ось дівчинка щосили тупає ногою, хлопає в долоні і, відвернувши увагу супротивника, кидає його на килим. Юні спортсмени запекло борються, але перемагає хтось один. Хтось гордо повертається до своїх друзів, а хтось розтирає сльози по обличчю.

Сутички відбуваються одна за другою, та найважче – чекати своєї черги вийти на килим.

Завершилися змаганням вручення нагород. Хлопці «пробували на зуб» своє золото і це було весело.

«Серед переможців та призерів було багато юних боярчан, – розповів заступник директора Боярської міської ДЮСШ Вадим Мачуговський. – Особливо порадували наші дівчата, які боролися з хлопчиками і не поступалися їх, часто перемагаючи в поєдинках. До речі, дівчат у секції майже стільки ж як хлопців. Причому вони, на відміну від хлопчаків, більш старанні. Тому й мають такі успіхи. У віці до 10 років дівчата з хлопцями можуть боротися нарівні, тому ми і ставимо їх в поєдинки разом».

Звісно, тренерам є над чим працювати, на що звернути увагу. За словами Вадима Мачуговського, секція дзюдо знаходиться ще на початку свого розвитку – вона працює лише другий рік. Тож організатори мають намір проводити більше подібних змагань, адже вони дуже допомагають юним дзюдоїстам швидше розвиватися та досягати нових висот.

Опубліковано: 17 грудня 2018, 17:09
Останні новини