Новини

Третина міста без води через три аварії

Впродовж понад десятиріччя подібних аварій на водопровідних мережах міста ще не було. У результаті було значно обмежено водопостачання міста. Про деталі – у розмові з директором КП «Боярка-Водоканал» Андрієм Михеєнком.

«У середу, 13 лютого, у лотках тепломережі було виявлено воду. Впродовж чотирьох днів, від четверга до неділі, із задіянням комунальної техніки проводився пошук місця аварії.

Увечері 16 лютого було виявлено місце пошкодження труби по вул.
Незалежності. Вирішили в понеділок провести гільзування цієї труби. Під час проведення цих робіт виявили ще одну аварію – пошкодження труби діаметром 170 мм через вулицю Б. Хмельницького. Цю аварію теж було ліквідовано. У понеділок, 17 лютого, близько 15 год. надійшло повідомлення від диспетчера про аварію на водогоні від свердловин до ВНС-5, де зараз теж тривають ремонтні роботи.

Через цю аварію на ВНС-5 спостерігається зниження рівня води, адже
працівники мусили відключити свердловини, які подають воду до резервуару саме через аварійну трубу.

На водогоні в районі ВНС-5 сталася чи не найбільша за останні роки аварія. Працівники дільниці аварійно-відновлювальних робіт шукають місце пориву. Розглядається також можливість підключення подачі води з ВНС-3 абонентам, які отримують воду з ВНС-5.

Проблема ускладнюється тим, що від подачі води ще й залежить справна робота котельні «Космос». У разі затримки, можливе зупинення подачі тепла.Ми зацікавлені в тому, щоб якомога швидше усунути аварійну ситуацію, подати воду споживачам та запобігти зупинці котельні.

Маємо надію до кінця тижня ліквідувати наслідки аварії», – повідомив Андрій Михеєнко.

Опубліковано: 18 лютого 2020, 17:56
Останні новини