Новини

Рішенням сесії ухвалено плани на літо

Боярський міський голова Олександр Зарубін прокоментував деякі рішення позачергової сесії Боярської міської ради, яка відбулась 12 квітня. За словами Олександра Олександровича, основну увагу на цій сесії було зосереджено на історичній частині міста.

«Зокрема, було внесено зміни до міського бюджету щодо завершення будівництва тротуару від вулиць Київської та Шевченка до вул. М. Грушевського по вул. Вокзальній до залізничного моста. Роботи будуть виконуватись коштом державного бюджету на суму 1 250 000 грн. та за рахунок дофінансування з міського бюджету в сумі 200 000 грн.

Хочу відзначити, що будівництву тротуару передуватиме ремонт водопровідних мереж. Найближчим часом там розпочнеться заміна труб методом гільзування. Це буде зроблено, щоб уникнути подальших аварій на водопроводі та збереження цілісності нових тротуарів.

Наступне важливе рішення сесії дозволить продовжити роботу, розпочату мною ще до того, як я став міським головою. Нагадаю, що з моєї ініціативи та за моєї підтримки 2015 року було запущено соціальний маршрут, який згодом став маршрутом № 5.

На жаль, через деякий час перевізник, який працював на цьому маршруті, відмовився працювати, через що перевезення пасажирів припинилося. Ми вели перемовини з багатьма перевізниками, щоб відновити роботу маршруту, але дійти згоди не здалося. Тому було прийнято рішення – зробити маршрут № 5 комунальним та безкоштовним для соціально незахищених категорій населення.

На останній сесії Боярської міської ради депутатський корпус підтримав цю ініціативу і було виділено кошти на придбання першого автобуса для запуску цього комунального маршруту. Я щиро вдячний депутатам за підтримку проекту. Перевезення на цьому маршруті буде безкоштовним для пенсіонерів, школярів та громадян соціально незахищених категорій.

Щоб користуватися цією пільгою, жителям потрібно буде звернутися до ЦНАПу для отримання Картки боярчанина. Затвердження міської програми щодо Картки боярчанина має відбутися влітку 2019 року. Сподіваюся, що цей проект буде реалізовано одразу після відкриття нового приміщення ЦНАПу. А вже на початку осені вдасться реалізувати проект і запустити маршрут № 5. Хочу наголосити, що картки боярчанина, видані раніше, необхідно буде замінити на нові. Про початок цієї процедури ми попередимо боярчан згодом, коли ЦНАП буде готовий здійснити цю процедуру.

Ще одне рішення цієї сесії стосувалося виділення коштів на утеплення фасаду Боярського будинку культури. Разом з цим заплановано проведення благоустрою центру історичної частини Боярки.

Думаю, що ці завдання, окреслені відповідними рішеннями сесії, буде виконано впродовж цього літа до початку осені», – зауважив Олександр Зарубін.

Опубліковано: 18 квітня 2019, 16:21
Останні новини