Новини

Подавайте свої ідеї на «Бюджет участі в місті Боярка 2020»

1 вересня 2020 року розпочинається реєстрація громадських проектів на конкурс «Бюджет участі в місті Боярка 2020». Реєстрація триватиме до 30 вересня включно.

«Бюджет участі» – це можливість для мешканців міста взяти участь у розподілі бюджетних коштів.  На реалізацію громадських проектів у 2020 році з міського бюджету виділено 800 000 грн.

Взяти участь у конкурсі і подати проектну пропозицію можуть громадяни, яким виповнилося 16 років. Реєстрація місця проживання в місті Боярка необов’язкова. Також подавати ідеї можуть громадські організації.

Платформа «Громадський проект» – gb.mistoboyarka.gov.ua дозволить вам брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: ви можете подати заявку online і відслідковувати долю свого проекту прямо на сайті.

Подати проектні пропозиції можна і в паперовому вигляді. Всі бланки доступні для завантаження на сайті gb.mistoboyarka.gov.ua в розділі Допомога. Також ви можете отримати паперові бланки у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення КП «Боярський інформаційний центр» (вул. Білогородська, 13, каб. 14) та у ЦНАПі (вул. М. Грушевського, 39).Бланки для написання проектної пропозиції можна завантажити на платформі «Бюджету участі в місті Боярка» в розділі Допомога або перейти за посиланням: https://gb.mistoboyarka.gov.ua/help/forms.

Проектна пропозиція повинна відповідати низці критеріїв:

  • одна заявка – один об’єкт;
  • об’єкт загального користування;
  • актуальність для членів територіальної громади міста Боярка;
  • узгодженість мети та результату;
  • можливість реалізації протягом одного бюджетного року;
  • бюджет проекту – не більше 250 000 грн.

Якщо реалізація проекту передбачає використання земельної ділянки, остання повинна належати до власності територіальної громади міста Боярки.

Для подачі необхідно зібрати не менше 20 підписів жителів міста Боярка та надати скан-копію (подача онлайн) або оригінал бланку. Підпис автора/авторів не враховуються.

У випадку невідповідності, проект буде відправлений автору на доопрацювання.

Під час подачі проектної пропозиції в паперовому вигляді вона буде відразу перевірена на відповідність вимогам та опублікована відповідальною особою уповноваженого робочого органу або відправлена на доопрацювання.

Правила участі

1. Проекти з яким бюджетом можуть бути подані?

До 250 000 грн

2. Скільки грошей виділено на бюджет участі в цьому році?

Загальний обсяг видатків на 2020 рік, що спрямовуються на реалізацію проектів, – 800 000 грн

3. Скільки підписів мені потрібно зібрати за проект, щоб він був прийнятий?

Не менше 20 (підписи автора та співавторів не враховуються! Детальніше про збір підписів у інструкції).

4. Яка максимальна тривалість реалізації проекту?

Проект повинен бути реалізований до 31 грудня 2020 року.

5. Хто може бути автором проекту?

Автор проекту – фізична особа, якій виповнилося 16 років; група фізичних осіб, громадська організація, ініціативна група, інститут громадянського суспільства.

8. Які терміни початку і завершення прийому проектів?

1 вересня – 30 вересня 2019 року

9. Проект має відповідати правилам участі та Програмі «Бюджет участі в місті Боярка».

Під час підготовки проекту користуйтеся інструкцією.

Як подати свою ідею?

Сформулюй ідею: чого саме не вистачає, що можна покращити?

Розрахуй бюджет. Заповни заявку на сайті або завантаж бланк друкованої заявки (його ти можеш віднести в ЦНАП або КП «Боярський інформаційний центр»). Обери назву та тематику, стисло поясни ідею проекту, проблему та рішення. Використовуй нашу спеціально розроблену інструкцію з підготовки проекту.

Що потім? Після проходження модерації розкажи про свій проект та збільш шанси на виграш! Попроси друзів і знайомих підтримати проект на голосуванні. Організуй рекламну кампанію свого проекту, використовуй попередні бланки і макети.

Стеж за ходом голосування.

Збери найбільшу кількість голосів і контролюй реалізацію проекту.

Терміни «Бюджету участі в місті Боярка 2020»

  • Подача проектних пропозицій: 1 вересня – 30 вересня.
  • Розгляд проектів Експертною радою та доопрацювання авторами: до  16 листопада.
  • Голосування: 17 листопада – до 18 грудня.
  • Визначення переможців: до 31 грудня.
  • Реалізація: 2020 рік

Після закінчення прийому проектних пропозицій з 1 жовтня розпочне роботу Експертна рада, яка буде розглядати подані проекти та вирішувати – допускати їх до голосування чи ні.

Нагадуємо, що триває набір до Експертної ради. Запрошуємо представників інститутів громадянського суспільства надати пропозиції щодо кандидатів для входження представників територіальної громади міста Боярка до складу Експертної ради

Є питання, пропозиції, зауваження? Звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичного забезпечення КП «Боярський інформаційний центр»:

вул. Білогородська, 13, каб. № 14 (Пн-Пт із 09:00 до 18:00);

тел.: (04598) 41–729;

е-mail: admin@mistoboyarka.gov.ua.

Всю необхідну інформацію, нормативно-правову базу тощо можна знайти на платформі «Бюджет участі в місті Боярка» в розділі Допомога.

 

Опубліковано: 02 вересня 2019, 12:09
Останні новини