Новини

Пристрасті довкола «Епіцентру»

Паркан, що виріс між Білгородським колом та «Боярським ЛВУМГ», вже схвилював жителів міста, які користуються дорогою на Київ через Святопетрівське.

«Пролити світло» на ці події «Боярка-інформ» попросила начальника відділу містобудування та архітектури – головного архітектора виконавчого комітету Боярської міської ради Андрія Романюка.

«Дана територія, між Білогородським колом та «Боярським ЛВУМГ», на якій проводяться підготовчі роботи, знаходиться за межами населеного пункту міста Боярка, проте у адміністративних межах Боярської міської ради, що, у свою чергу,  перебуває в розпорядженні Києво-Святошинської РДА.

Під час сесії Боярської міської ради VII скликання від 23.05.2019 № 56/2010 було прийнято рішення про звернення депутатів міської ради до Київської обласної державної адміністрації щодо необхідності врахування інтересів територіальної громади міста Боярка під час винесення на розгляд засідань архітектурно-містобудівної ради при департаменті містобудування та архітектури КОДА всіх питань, що стосуються Боярки і територій, що знаходяться в адміністративних межах міста.

На цей лист Департамент містобудування та архітектури Київської ОДА надав відповідь, що «…при розробленні детальних планів територій в межах Боярської міської ради департаментом включається умова визначення планувально-просторової організації забудови територій з врахуванням проектних рішень генерального плану м. Боярка, який розробляється науково-дослідним і проектним інститутом «НДПІ Містобудування».

Взявши до уваги тривалий час розроблення генерального плану міста, для уникнення непорозумінь у питаннях здійснення містобудівної діяльності на територіях, що включені до меж проектування генплану м. Боярка, вважаємо за доцільне міській раді прискорити роботи з розробки зазначеної містобудівної документації, оскільки на даний час повноваження у сфері містобудування щодо територій за межами населеного пункту віднесені до Києво-Святошинської райдержадміністрації», – зазначалось у відповіді.

Про те, що на цій території має будуватися  «Епіцентр», нам стало відомо з листів щодо надання їм технічних умов на водопостачання та водовідведення, а також на підключення до дощової каналізації, які надійшли на адресу КП «Боярка-Водоканал» та Боярської міської ради. До цих листів було додано копію документу «Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки вищезазначеного «Епіцентру», видані відділом містобудування та архітектури Києво-Святошинської райдержадміністрації.

Жодних дозволів щодо початку ведення будівельних робіт Боярська міська рада не надавала, оскільки це питання знаходиться за межами нашої компетентності.

Залишається лише додати, що кошти пайової участі в інженерно-транспортній інфраструктурі міста на рівні 10 відсотків від вартості основних фондів, які будуть вводитись в експлуатацію, будуть сплачуватися до бюджету міста Боярка, згідно з чинним законодавством», – повідомив Андрій Романюк.

У реєстрі Державної архітектурно-будівельної інспекції вже з’явилась інформація про початок підготовчих робіт нового будівництва об’єкта дорожнього сервісу з торговельним центром у м. Боярка Київської області Києво-Святошинського району в адміністративних межах Боярської міської ради. Замовник – ТОВ «Епіцентр К», підрядник – ТОВ «БК «Софітех».

У перспективі податки від діяльності збудованого об’єкта мають надходити до бюджету міста Боярка.

Опубліковано: 02 вересня 2019, 11:24
Останні новини