Новини

Не стало відомого боярського художника Юрія Горбачова

Вночі 11 червня від інфаркту пішов із життя лауреат літературно-мистецької премії імені Володимира Самійленка, відомий боярський художник Юрій Іванович Горбачов.

Юрій Горбачов народився 7 червня 1963 р. у Києві в сім’ї художників. З початку 90-х років повністю віддався мистецтву, його улюблена техніка – акварель. Член Київської та Феодосійської Спілки художників, член товариства художників етнічних німців в Україні та багатьох інших товариств художників. Його персональні виставки в різний час відбувалися в Центральному будинку художників (понад 10 виставок), у Будинку вчених та Кабінеті Міністрів України, в музеї Айвазовського (Феодосія), в музеї Олександра Гріна (5 виставок), у музеї Верещагіна (м. Миколаїв). А ще – у Нью-Йорку (США), Німеччині, КНР тощо.

У 2016 р. художник відкрив свою власну студію «Майстерня акварельного живопису Юрія Горбачова». Виховував своїх учнів у національно-патріотичному дусі, долучаючи їх до культурно-мистецьких проектів. Зокрема його вихованці брали участь в оформлені музею «Від Майдану до АТО». Юрій Іванович був організатором виїзних пленерів по визначних місцях України: м. Мукачево, замок графів Шенборнів, водоспад Скакало (Закарпатська область), Національний музей народної архітектури та побуту України (Київська область).

Осиротіли родина, численні учні та друзі. Щиро співчуваємо рідним та близьким Юрія Івановича з приводу страшної втрати.

Опубліковано: 11 червня 2019, 15:00
Останні новини