Новини

Ідеї змінюють місто

Цього року в Боярці вже вдруге відбувся пітчинг проектів, під час якого активні жителі та громадські організації міста скористалися нагодою подати свої ідеї у вигляді проекту, щоб знайти кошти на його реалізацію.

Організатори – Британська Рада в Україні та Боярська міська рада.

Розгляд поданих проектів відбувся 15 червня у конференц-залі готельно-ресторанного комплексу «Екватор». Подані ідеї переважно стосуються організації громадського простору: встановлення спортивних та дитячого майданчиків різного спрямування, облаштування клумби, вивчення англійської мови, проведення еко-вистави, створення умов для використання Wi-Fi, видання книги тощо. Були проекти, які, на жаль, з різних причин не дійшли до фіналу – власне пітчингу.

Впродовж 16-17 червня національні фасилітатори Британської Ради допомагали учасникам доопрацювати їхні ідеї. Свою роботу фахівці ГО «Відкритий університет Майдану» (ВУМ) побудували цікаво, різноманітно та змістовно.

Проектний менеджмент, вміння гранично чітко зрозуміти самому та сформулювати для інших свою ідею, а також завдання та ігри були спрямовані на те, щоб вивести авторів проектів за межі зону комфорту, оволодіти собою. Учасники навчилися створювати якісні та інформативні презентації, календарні плани та розраховувати бюджети своїх проектів.

Цікаво, що у цьогорічному пітчингу взяли участь переможці попереднього конкурсу, але вже з новими ідеями та проектами. Це свідчить про результативність проекту, започаткованого Британською Радою та ВУМ.

18 червня учасники презентували доопрацьовані проекти Конкурсній комісії, яка після визначення переможців надасть фінансування.

Бюджет Конкурсу складає 225 000 грн., із них 75 000 грн. надає Британська Рада в Україні; 150 000 грн. надає Боярська міська рада.

 

Нагадаємо, що Пітчинг – це інструмент, який допомагає презентувати проект, якщо хочеш продати свою ідею (з англ. pitching – вибір та обговорення теми чи ідеї); а також презентація суті проекту, команди (або вас) і її роботи.

У конкурсі проектів можуть взяти участь громадські організації та активні громадяни м. Боярка, які готові працювати за вказаними нижче напрямками.

Опубліковано: 18 червня 2018, 13:21
Останні новини