Новини

Дорослі та діти думають про майбутнє

4 грудня у Києво-Святошинському ЦСПР відбулось чергове засідання Робочої групи з розробки стратегії м. Боярка та навколишніх населених пунктів до 2025 року. Цю роботу активно супроводжує фахівець Київського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою/ULEAD with Europe та Мінрегіону України, Тетяна Тимошенко.

За словами членів Робочої групи, це засідання було для багатьох із них особливо корисним та цікавим.

Завдання для всіх присутніх – розказати, яким буде їх життя у 2025 році, виявилось спочатку дуже складним. Адже не кожен із них з певністю міг сказати, чого досягне або чим буде займатися через 7 років. Присутні на практиці зрозуміли, чим кожен із них займається у Робочій групі, адже йдеться про написання стратегії розвитку міста та навколишніх населених пунктів.

За результатами розробленого SWOT-аналізу та проведеного соціологічного опитування члени Робочої групи напрацювали чотири варіанти загального бачення майбутнього нашого міста.

Зокрема, Боярка бачиться як самодостатня громада, в якій мешканці та гості можуть реалізувати основні потреби: комфортно жити, гідно заробляти та відпочивати.

Була пропозиція створити в місті сучасний простір для розробки та реалізації інноваційних та SMART- технологій.

Враховуючи історичне минуле Боярки, пропонувалось розвивати місто як сучасний інноваційний медичний центр з можливостями санаторно-курортної реабілітації для людей і тварин.

Ще одне бачення майбутнього Боярки – це еко-місто.

У подальшому Робочій групі доведеться вибрати якийсь один шлях розвитку міста, щоб збудувати навколо нього усю стратегію.

До речі, у ЦСПР розгорнуто виставку малюнків на тему: «Моє місто/село через 10 років». Дитячі роботи на задану тему викладаються у Фейсбук-спільноті «Боярське земляцтво», де можна проголосувати за кращий малюнок. Виставка оригіналів триватиме у ЦСПР до 15 грудня.

Подати роботи на конкурс можна до 14 грудня включно. А вже наступного дня заплановано нагородження переможців у двох номінаціях: «Найцікавіший малюнок» та «Найкраща ідея». Спонсори призів – КП «Боярський інформаційний центр» та Крамничка творчих ідей «Арті».

 

Опубліковано: 06 грудня 2018, 17:36
Останні новини