Новини

Боярською міською радою та громадською організацією «Ліга медіаторів України» було підписано Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння

Мета Меморандуму – розвинути культуру використання медіації, як альтернативного методу вирішення спорів та забезпечити доступ вразливим категоріям населення до цієї послуги.

Громадська організація «Ліга медіаторів України» (далі – ЛіМУ) з 2017 року активно співпрацює із соціальними службами м. Києва та інших міст України та надає послугу медіації, з метою вирішення складних, конфліктних ситуацій, врегулювання спорів, в т.ч. з сімейних та спадкових питань. З того часу, завдяки зацікавленості та підтримці проєкту соціальними службами та зусиллям волонтерів, відбувся активний розвиток ЛіМУ. Підписаний Меморандум – це пілотний проєкт як для Боярської міської ради, так і для ЛіМУ.
 

23 березня о 15:00 відбудеться онлайн семінар для нашої громади, присвячений знайомству з медіацією, її можливостями та організаційним питанням. Навчальний захід орієнтовано у першу чергу на соціальних працівників, психологів, юристів, нотаріусів та інших зацікавлених осіб Боярської громади, які надалі зможуть рекомендувати своїм клієнтам звернутись до медіації для вирішення певної конфліктної ситуації. Щоб потрапити на семінар, необхідно зареєструватися до 18 березня 2021 року включно за посиланням: https://cutt.ly/9zk3g7s

Категорії громадян Боярської міської територіальної громади, які можуть претендувати на безоплатне отримання послуги медіації під час дії Меморандуму до 17 серпня 2021 р.:

·         ветерани війни та їх родини;

·         родини внутрішньопереміщених осіб;

·         люди, які мають інвалідність та їх родини;

·         багатодітні родини;

·         малозабезпечені сім’ї.

Об’єднання зусиль Боярської міської ради та ЛіМУ є кроком до мирного врегулювання сімейних конфліктів, що дозволить нам, не ускладнювати і так насичене життя.

Так що таке медіація? В чому переваги, для тих, хто користується цією послугою?

Сімейна медіація – перемовини учасників (сторін) конфлікту за участю нейтрального посередника - медіатора, для пошуку рішення, яке буде прийнятним для всіх учасників сімейного спору та з урахуванням інтересів кожного.

Ефективність такого переговорного процесу базується на ключових принципах:

ПРИНЦИП ДОБРОВІЛЬНОСТІ

Всі учасники медіації добровільно входять до процесу медіації і можуть у будь-який момент вийти з нього, якщо будуть почувати себе некомфортно або небезпечно, та/чи якщо медіація не задовольняє потреби учасників процесу. Так само і сам медіатор добровільно вступає в кожний процес, як і сторони, може вийти з нього, розуміючи, наприклад, що не може бути корисний в даному випадку.

Це надає сторонам розуміння того, що участь в сімейній медіації – це їх власний вибір. Звісно ж, це мотивує до того, щоб брати на себе відповідальність за результати цих перемовин, встати на шлях безконфліктного спілкування і з часом разом трансформувати формат спілкування, і іноді, навіть – відносин. 

ПРИНЦИП НЕЙТРАЛЬНОСТІ

Медіатор залишається нейтральним та неупередженим протягом всього процесу, завдяки чому в процесі перемовин створюються і підтримуються рівні умови для сторін, для можливості висловитися і бути почутим. Медіатор підтримує баланс сил та намагається почути, зрозуміти кожну із сторін і допомагає це зробити іншим учасникам конфлікту.

ПРИНЦИП КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

Вся інформація, отримана в ході сімейної медіації не розголошується та не може бути використана без згоди всіх її учасників. Це створює безпечний простір для спілкування, надає можливість кожному з учасників бути відвертим, говорити про свої потреби, цінності та переживання, без з’ясування яких, пошуку  оптимального для всіх рішення буде неможливим.

ПРИНЦИП САМОВИЗНАЧЕННЯ

Означає те, що лише самі учасники конфлікту (сторони) в процесі перемовин шукають конкретні варіанти рішень, які б максимально задовольняли потреби, інтереси кожного. Медіатор, керуючи процесом перемовин, активно залучає і направляє сторони на те, щоб вони шукали взаємовигідні варіанти рішень, які були б готові виконувати поза межами медіації.

Ви можете залишити заявку на медіацію або консультацію, заповнивши реєстраційну форму за посиланням: https://cutt.ly/VzbDhNY

Опубліковано: 12 березня 2021, 17:30
Останні новини