Новини

БОЯРКА ПІД ПОКРОВОМ ТРИЗУБА

7 жовтня в Боярці вжe вдругe відбувся патріотичний фестиваль «Під покровом тризуба». Цьогорічний фестиваль був приурочений до 100-річчя Української Рeволюції.

Організатор фестивалю – ГО «Валькірія» за підтримки Боярської міської ради, Києво-Святошинського національного корпусу, ВО «Свобода» та Олександра Однороманенка.

Розпочався фестиваль з ходи до меморіалу воїнів Армії УНР, де відбулася панахида та виступ лідера гурту «Хорея козацька» Тараса Компаніченка.

Продовжився фестиваль у парку Перемоги. Грамотами міського голови було нагороджено боярчан – учасників АТО.

В програмі фестивалю – історичний лекторій та відкрита лекція Андрія Ковальова «Боярка у період Перших визвольних змагань». У концертній програмі взяли участь барди Олексій Бик, Живосил-Василь Лютий, лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк та гурти «Територія Простору» (Київ), «Torban» (Львів), «Lemko Bluegrass Band» (Львів), «Go-A» (Київ), «КораЛЛі» (Івано-франківськ) та «Вій» (Київ).

Впродовж всього фестивалю також працювала локація «Дитяча галявина» з іграми та забавлянками, майстер-класами з виготовлення воскових свічок та ангеликів, лекція-майстер-клас з виготовлення традиційних прикрас з бісеру та іншими цікавинками, орієнтованими на юних гостей фестивалю.

Завершився фестиваль показом кінострічки «Червоний» з попередньою презентацію за участі режисера Заза Буадзе та актора Ігоря Колтовського, який зіграв у фільмі роль Колі Тайги.

 

Опубліковано: 11 жовтня 2017, 13:10
Останні новини