Новини

8 лютого у Музеї Голодомору-геноциду (Київ) відбулася презентація книги спогадів свідка Голодомору Лавра Нечипоренка «33-й рік»

Автор унікального видання у 1952-1961 роках працював завучем Боярської залізничної школи № 18 (нині ОЗО БАЛ ім. Є. Коновальця). Тож не дивно, що серед присутніх у музеї людей було досить значне представництво Боярської громади на чолі із заступницею Боярського міського голови Наталією Ульяновою.


Унікальний рукопис, що має детективну історію, пов`язану з діяльністю КДБ та рухом шістдесятників, три роки тому був переданий до Музею Голодомору. А тепер його зможе прочитати кожен охочий, адже музей видав друком спогади як історичне джерело особового походження. 


Під час презентації виступили: Леся Гасиджак, в. о. Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду; Блаженнійший Епіфаній, Предстоятель Православної церкви України, Митрополит Київський і всієї України; Роман Молдавський, упорядник видання, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Національного музею Голодомору-геноциду; Олександр Лаврович Нечипоренко, син автора спогадів; Андрій Ковальов, історик, політолог, дослідник спогадів, речник Генерального штабу Збройних Сил України.


Звучали слова вдячності всім причетним до видання книги. Зокрема, частина видання здійснена за сприяння Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та за кошти Православної церкви України і парафії собору Святого Андрія у Вашингтоні (США).


Захід справив величезне враження на представників Боярської громади, серед яких були працівники Управління культури, молоді та спорту БМР, Боярського краєзнавчого музею, вчителі та бібліотекарі, а також учні «Лісової школи». 
Поїздка на автобусі відбулася за підтримки Боярської міської ради. І стане незабутньою завдяки імпровізованій екскурсії, яку для пасажирів провів відомий історик та краєзнавець Сергій Лисенко.

Опубліковано: 08 лютого 2024, 16:54
Останні новини