Новини

16 червня до Міжнародного дня батька за сприяння Боярської міської ради громадська організація «Асоціація ветеранів «Плече побратима» провела зустріч ветеранської спільноти БМТГ

Засновник ГО «Асоціація ветеранів «Плече побратима» Андрій Ратушний розповів учасникам зустрічі про основні напрями діяльності ГО: створення реабілітаційного центру, налагодження співпраці у форматі: ветеран – громада – бізнес – влада, а також всебічна допомога та підтримка ветеранської спільноти громадою. 

Активну участь у діалозі взяв Боярський міський голова Олександр Зарубін. Ветерани ставили свої питання, порушували важливі для них теми. Зокрема, Олександр Зарубін погодив виділення приміщення комунальної форми власності на території Боярської громади для розміщення ветеранського хабу, в якому громадські організації, які займаються роботою з ветеранами, зможуть на постійній основі проводити свою діяльність.

У зустрічі взяли участь члени ГО «Боярська міська організація учасників бойових дій, ветеранів АТО та волонтерів», а також ветерани війни, які набули цього статусу після повномасштабного вторгнення і представники волонтерських організацій. 

З ветеранською спільнотою спілкувалися: керівниця Благодійної організації «Благодійний фонд «Місія Хансена в Україні» Наталія Зубченко та представники волонтерської ініціативи Піксель News, напрямком діяльності яких є адресна допомога військовим, які нині захищають Україну.

Завдяки соціально відповідальному активному мешканцю нашої громади президенту UCSA Сергію Лєсніку для проведення заходу було надано приміщення, організовано пікнік, де гостинно прийняли членів ветеранської спільноти.

Спілкування батьків зі своїми дітьми – ця тема також була розглянута учасниками зустрічі. Всі охочі отримали в подарунок книжку з листами дітей до своїх батьків. Її автор – Адріан Буковинський, доктор філософії, експерт з питань сімейної політики, автор освітніх програм: 

«Кожен військовий, який повертається з війни, має потребу у повноцінному соціальному пакеті, у спільноті побратимів, у духовно-психологічній підтримці та у відповідях, що стосуються питань сім’ї та батьківства. Саме в питаннях сім’ї і виховання дітей я і мої колеги готові бути корисними у сьогоднішній презентованій ініціативі».

Одностайна думка присутніх ветеранів – щасливе майбутнє наших дітей можливе лише за умови максимального об’єднання зусиль всіх українців, яке ми відчували на початку повномасштабного вторгнення.

Для дітей було організовано спеціальну програму. Їх розважали аніматори від закладу дошкільної освіти «Котигорошко». Під керівництвом працівників сімейного кафе «Котофей» діти розписували пряники, які згодом стали подарунками для татусів.

Віде про те, як це було: https://youtu.be/4bkjzQEdrmY

Опубліковано: 18 червня 2024, 17:00
Останні новини