Новини

Боярка - джерело натхнення для художників

3 вересня Боярка та її околиці стали джерелом натхнення для 17 боярських художників, які взяли участь у художньому пленері, що саме так і називався: «Джерела творчості». Пленер організували працівники Боярського краєзнавчого музею за підтримки Боярської міської ради.

Цікаво, що художники самі обирали локації для створення своїх етюдів. Свято-Михайлівську церкву на своїх полотнах зобразили одразу п’ятеро художників: родина Олексія, Людмили та Олександри Саржинських, Анна Кшановська та Юрій Шпак.

Андрій Ткаченко та Ніна Ткачук обрали Свято-Покровський храм. Андрій Коваленко у неймовірному ракурсі зобразив каплицю на честь Іоанна Хрестителя. Для Володимира Вишняка джерелом натхнення стала школа мистецтв (можливо, тому, що він там працює), для Володимира Відеречка – адміністративна будівля міської ради. Олександр Лукінов зупинив свій вибір на Будівлі Боярської ЗОШ № 1. Микола Мозговенко зобразив міський краєвид.

Частина художників надихнулася живописними краєвидами. Зокрема Ніна та Марія Знови, а також Віктор Осіпенко на своїх полотнах передали красу Шкільного ставка. Наталія Павлушинська змогла передати живе дихання боярського лісу.

Богдан Єрмаков вирішив передати на полотні красу сучасної дачної Боярки. Адже наше місто має давню «дачну історію».

Під час урочистої частини, яка відбулася на території Боярського краєзнавчого музею, заступниця міського голови Тетяна Кочкова вручила присутнім художникам подяки міського голови за участь у пленері.

У музеї пообіцяли підготувати виставку робіт учасників пленеру «Джерела натхнення». Боярчани та гості міста зможуть побачити ці роботи у рамках святкування Дня міста. Звісно, з урахуванням вимог карантину.

Опубліковано: 04 вересня 2020, 16:39
Останні новини