Новини

Завжди юний перший дзвоник

1 вересня цього року в Україні стартувала ключова освітня реформа – «Нова українська школа». Вона стосується, передусім, першокласників – юних боярчан. Загальна кількість учнів боярських шкіл у цьому навчальному році – 5733 дітей, серед них першокласників – 685.

Абсолютним рекордсменом з кількості першокласників цього року став Боярський НВК «Гімназія – ЗОШ І ст.» – сюди до шести перших класів прийшли навчатися 224 дитини. Боярська ЗОШ № 5 до чотирьох класів набрала 126 першокласників, Боярський НВК «Колегіум – ЗОШ № 3» до трьох перших класів набрав 120 учнів. Боярські ЗОШ № 4, № 1 та № 2 набрали відповідно 95 першокласників до трьох класів; 72 учня до трьох класів та 48 дітей до трьох класів.

Найбільшою залишається гімназійна шкільна родина – за парти цього року сіли 1775 учнів. Другим за кількістю учнів став Колегіум – 1220 учнів. У Боярській ЗОШ № 5 за парти сіли 1004 учнів, у Боярській ЗОШ № 4 – 680 учнів, Боярській ЗОШ № 1 – 650 учнів та в історичній Боярській ЗОШ № 2 – 404 дитини.

Радісна новина – шкільний дзвоник прозвучав скрізь. Діти радо зустрілися з вчителями та однолітками. Зустріч першокласників та випускників, патріотичні флешмоби, вишиванки, виступи талановитих учнів, вітальні промови директорів шкіл – нові і старі шкільні традиції сформували цьогорічне свято Першого дзвоника у боярських школах. Вже з понеділка діти сядуть за парти, щоб оволодівати таємницями Країни знань. Їх супроводжуватимуть досвід вчителів та батьківська любов. Тож у добру путь, наші діти!

Опубліковано: 01 вересня 2018, 13:24
Останні новини