Новини

Затверджено стипендію та відзнаки від міського голови

12 квітня виконавчий комітет Боярської міської ради прийняв рішення «Про затвердження Положення про призначення стипендій та відзнак міського голови за вагомі досягнення в навчальній, науково-дослідницькій, творчій, культурній діяльності та спорті». Боярчани, які мають значні досягнення у науковій, творчій, спортивній та інших сферах і сприяють зростанню іміджу та інвестиційній привабливості міста Боярка, можуть отримати стипендію на рік або одноразове матеріальне заохочення від міського голови Олександра Зарубіна.

Стипендія та відзнаки будуть встановлюватись на конкурсній основі, а список стипендіатів буде переглядатися щорічно. Для висування кандидатів на стипендію або відзнаку потрібно подати лист-клопотання з описом досягнень претендента та копії документів, що підтверджують відповідні досягнення (дипломи, грамоти, подяки тощо).

Отже, міська влада хоче підтримати і стимулювати активних і творчих боярчан, які представляють наше місто в Україні та світі.

Призначення стипендій та відзнак буде встановлювати спеціальна комісія виконавчого комітету Боярської міської ради з питань надання матеріальної допомоги, але остаточне розпорядження готує сам міський голова.

Порівняно з минулим роком, грошовий фонд на матеріальне заохочення зріс із 87 тис. грн. до 90 тис. 600 грн. на стипендії та 10 тис. грн. на одноразові виплати. Граничний розмір стипендій і відзнак та їх кількість визначаються комісією, виходячи із загального обсягу коштів, передбачених у відповідній міській Програмі. Згідно із прийнятим рішенням, розмір стипендій складатиме від 200 до 400 грн. Стипендії нараховуються щомісячно до кінця поточного року призерам заходів (конкурсів, фестивалів, чемпіонатів, змагань, турнірів, олімпіад тощо) обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Варто зазначити, що під час обговорення проекту рішення було запропоновано збільшити розмір стипендій та відзнак. Провідний спеціаліст відділ з питань освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту відділу виконавчого комітету Боярської міської ради Мар'яна Слєпова прокоментувала, що оскільки бюджет міста на поточний рік уже затверджено, цьогорічні стипендіати отримають свої винагороди згідно із прийнятим рішенням. Проте розмір виплат на наступні роки може бути переглянутий під час прийняття бюджету міста на наступний рік. Мар'яна Слєпова зуважила також, що прийняття положення «Про призначення стипендій та відзнак міського голови за вагомі досягнення в навчальній, науково-дослідницькій, творчій, культурній діяльності та спорті» є важливим кроком, адже узаконить та упорядкує порядок виплат та призначення стипендії і відзнак.

Опубліковано: 16 квітня 2018, 11:09
Останні новини