Новини

Як і де проголосувати – «Бюджет участі 2019»

Голосування на «Бюджет участі 2019» уже відкрито!

З 1-го до 31-го грудня жителі міста Боярка можуть віддати свій голос за найкращі проекти. Голосувати можна за необмежену кількість проектів!

Де можна проголосувати?

  1. На платформі «Бюджету участі в місті Боярка» за адресою: gb.mistoboyarka.gov.ua.
  2. У Центрі надання адміністративних послуг за адресою: вул. Михайла Грушевського, 39 – Боярська міська рада
  3. У відділі інформаційно-аналітичного забезпечення КП "Боярський інформаційний центр" за адресою: вул. Білогородська, 13, каб № 14.

Як проголосувати онлайн?

Щоб проголосувати онлайн, необхідно зареєструватися в системі (для нових користувачів) або здійснити вхід, якщо ви вже зареєстровані.

Як зареєструватися та проголосувати онлайн на «Бюджет участі в місті Боярка»

  1. Зайти на офіційну платформу «Бюджету участі в місті Боярка» за адресою: gb.mistoboyarka.gov.ua.
  2. У верхньому правому куті натиснути на кнопку «ВХІД». Або ж натиснути кнопку «ПРОГОЛОСУВАТИ» під будь-яким проектом. В такому випадку вам буде запропоновано увійти або зареєструватися.

Зареєструватися в системі можна двома способами: здійснити вхід через BankID або пройти реєстрацію, заповнивши всі потрібні поля та завантаживши копії паспорта: 1, 2 сторінки та сторінка з реєстраціїю. В цьому році також можуть голосувати мешканці без реєстрації, проте потрібно завантажити документи, що підтверджують проживання, а саме акт депутата округу. 

Вхід через BankID

(для клієнтів ПриватБанку, банку ПІВДЕННИЙ, А-банку, КОНКОРД банку, Ощадбанку та власників ЕЦП)

1. Натиснути на кнопку «Вхід через BankID» відповідно до банку, яким ви користуєтеся.

2. У новому вікні вам буде запропоновано здійснити вхід через систему онлайн-банкінгу. Необхідно вибрати саме той банк, яким ви користуєтеся, наприклад Приват24.

3. Подальші кроки входу не відрізняються від процедури входу в особистий кабінет банку, тобто необхідно здійснити ідентифікацію через номер свого телефону та пароль, а також ввести код підтвердження, який прийде в SMS.

4. Після успішної ідентифікації ви переходите в особистий кабінет, куди вже будуть перенесені всі ваші дані, які необхідні для реєстрації та голосування.

6. Якщо деякі дані відсутні, ви можете заповнити їх вручну. Такі поля будуть відображені червоним кольором. Всі поля із зірочкою є обов’язковими для заповнення. Якщо ви, наприклад, проживаєте в приватному будинку, а система просить ввести номер квартири, як показано на зразку вище, в полі номер квартири ввести «1».

7. Також ви можете прив'язати власну сторінку Facebook до свого акаунту на платформі «Бюджет участі в місті Боярка». Це не обов'язково, але, якщо ви автор проектів або хочете стати ним в майбутньому, рекомендуємо це зробити. Адже інші користувачі зможуть легше вас знайти і це допомже вашій ідеї отримати більше голосів. 

Якщо всі попередні кроки виконано вірно і внесені всі необхідні дані -  ви зможете проголосувати. Якщо ви не внесли всі дані, при голосуванні система вкаже вам, яка інформація відсутня і запропонує її доповнити.

Як зареєструватися вручну?

Реєстрація шляхом внесення до системи всіх даних (ПІБ, контактів, серії та номеру паспорту, адреси реєстрації та проживання) це другий спосіб реєстрації на платформі «Бюджету участі в місті Боярка».

Щоб зареєструватися в такий спосіб, потрібно:

1. В правому верхньому куті натиснути кнопку «ВХІД».

2. Натиснути на посилання «Реєстрація» в низу вікна.

3. У новому вікні вам необхідно вручну ввести всі дані в поля, які позначені зірочкою, і додатково завантажити скан-копію (або фотографію) документів, що підтверджують реєстрацію або проживання в місті Боярка (паспорт, довідка про проживання, навчання або службу на території міста, акт депутата округу).

Якщо ви заходите через BankID, то вказувати пароль необов’язково, адже ви завжди зможете зайти в особистий кабінет. Якщо ви проходите реєстрацію «вручну», то пароль є обов’язковим. 

Тепер ви можете повернутися на сторінку з проектами і проголосувати за ті ідеї, які, на вашу думку, кращі і мають бути реалізовані.

Проблеми під час голосування зі смартфону

На більшості смартфонах неможливо зайти в особистий кабінет через мале розширення екрану телефону. Для входу в особистий кабінет з телефону можна:

1. Перевернути екран горизонтально, і, якщо розширення буде достатньо, - особистий кабінет буде відображено.

2. Включити в налаштуваннях браузера "версія для компютера" і тоді кабінет буде доступний . 

Інші проблеми з голосуванням

Під час входу через BankID система поже вимагати Вас ввести деякі дані: серія й номер паспортй та номер телефону. Ввести цю інформацію можна лише один раз, потім поля стануть неактивними. Радимо для входу використовувати ПК.

Якщо після входу через BankID  система просить внести дані, проте поля вводу неактивні, вам потрібно або здійснити реєстрацію вручну, або зв'язатися з адміністратором за вказаними нище контактами.

Якщо виникли інші питання або проблеми з реєстрацією, просимо звертатися у відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету КП "Боярський інформаційний центр" за адресою: вул. Білогородська, 13, каб № 14; тел. (04598) 417-29; e-mail: admin@mistoboyarka.gov.ua

Опубліковано: 04 грудня 2018, 11:27
Останні новини