Новини

Вшанували героїв через 100 років

14 жовтня, на Покрову, Боярка разом з усією державою відсвяткувала День захисника України та День Українського козацтва.

Розпочались урочистості в парку Перемоги спільною молитвою та вшануванням пам’яті полеглих воїнів багатьох поколінь, які стали на захист своєї Вітчизни. Корогви та прапори, квіти і молитва, а над усім – благословення Божої Матері, яка здавна була покровителькою Українського воїнства.

 

Розкриття штучно забутих сторінок історії та відновлення історичної правди – таку мету перед собою ставлять сучасні історики-патріоти. Ще одним кроком на шляху відновлення національної пам’яті в нашому місті стало відкриття меморіальної дошки «Борцям за волю України» на будівлі залізничного вокзалу станції Боярка. Честь відкрити дошку було надано сучасним захисникам України Олексію Оришичу та Володимиру Сікорському.

Чин освячення дошки здійснили священики УПЦ КП.

Боярський міський голова Олександр Зарубін вручив подяки всім, хто долучився до створення та встановлення меморіальної дошки – депутату Боярської міської ради Андрію Ковальову, скульптору Олександру Михайлицькому, а також добродійникам.

У найближчих планах молодого покоління патріотів – вже в листопаді цього року відкрити теж на будівлі залізничного вокзалу станції Боярка меморіальну дошку полковнику УНР Юрію Отмарштейну.

Окрасою цього патріотичного заходу став виступ відомого бандуриста, цьогорічного почесного жителя Боярки Тараса Компаніченка.

 

Поминальну літію за воїнами Армії УНР, похованими в Боярці впродовж 1918-1919 років, здійснили священики боярських парафій. Усі присутні вклонились пам’яті полеглих воїнів, поклали квіти до козацьких хрестів, встановлених на їх могилах.

 

На завершення урочистостей у Боярському будинку культури відбулась вистава театру «Образ» під символічною назвою «Реукрнація. Перезавантаження нації».

Вистава поєднує в собі стилістику КВН, кадри любительських відеозаписів з обличчями та висловами реальних людей про мову, патріотизм, про Україну.

Саме ці теми і лягли в основу вистави, створивши «клаптикову ковдру» проблем нашої країни в цілому та кожної конкретної людини, яка живе на цій землі.

 

Опубліковано: 16 жовтня 2018, 16:51
Останні новини