Новини

Влада створює умови для бізнесу в Боярці

Рішенням № 49/1623 чергової 49 сесії Боярської міської ради від 13 вересня 2018 року встановлено ставки єдиного податку на 2019 рік у Боярці.

Для першої групи платників єдиного податку він становитиме 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму працездатної особи. Для другої групи платників єдиного податку – 17 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

У проекті рішення про єдиний податок для другої групи платників єдиного податку планувалося встановити податок у розмірі 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати. Але після опрацювання на комісіях було вирішено знизити єдиний податок для платників другої групи з рекомендованих 20 до 17 відсотків.

Начальник відділу фінансів, економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Боярської м міської ради Наталія Мусієнко повідомила, що станом на 1 січня 2018 року у Боярці було зареєстровано 805 підприємців-платників єдиного податку другої групи. За умови зниження ставки з 20 до 17 відсотків для таких підприємців до міського бюджету замість понад 7 млн грн. надійде близько 6 млн грн. Тобто міська скарбниця недоотримає близько одного мільйона гривень. Але депутатський корпус свідомо проголосував за зниження податку, щоб створити підприємцям у місті більш комфортні умови для ведення бізнесу. «Згідно з нашим моніторингом, ставка 17 відсотків для платників другої групи – найнижча на території нашого району, – наголосила Наталія Мусієнко. – У порівнянні з містами районного підпорядкування в Київській області вона також найнижча».

Опубліковано: 21 вересня 2018, 17:42
Останні новини