Новини

Відбулося перше відкрите засідання робочої групи зі стратегічного планування (відео)

Протокол засідання робочої групи зі стратегічного планування розвитку громад м. Боярка та навколишніх населених пунктів

Порядок денний:

1. Виступ радника з питань регіонального розвитку Київського центру розвитку місцевого самоврядування Тетяни Тимошенко. 

2. Виступ членів робочої групи.

3. Обговорення плану та напрямків роботи робочої групи.

4. Розгляд та аналіз анкет для опитування мешканців та підприємців громад.

5. Різне.

Слухали:

Курбонов Р. – привітався із присутніми. Повідомив про видання розпорядження в.о. міського голови від 01.08.2018 року № _________ «Про затвердження Положення та складу Робочої групи з розробки Стратегії розвитку громад м. Боярка та навколишніх пунктів до 2025 року». Оголосив склад Робочої групи. Запропонував присутнім представитися для подальшої плідної співпраці та   спілкування.

Тимошенко Т. звернулася до присутніх з метою роз’яснень щодо своєї участі в робочій групі, як координатора. Повідомила, що вже тривалий час займається консультативною діяльністю, з приводу об’єднання територіальних громад, стратегічного розвитку, залученням інвестиційних послуг, спрямованих на впровадження стратегічного розвитку та інше.

Зауважила, що перш за все, необхідно визначитися із метою стратегічного планування, при необхідності залучити інших фахівців.

Одним із важливих моментів роботи над стратегічним розвитком -  визначення груп, які зможуть допомогти реалізувавши свої знання та навики в процесі роботи.

Звернула увагу про необхідність, під час роботи,  приймати до уваги вимоги Стратегії 2025 р.р., Стратегії Київської області, Міжнародної угоди.

Кириленко М. – поставила запитання відносно фахівців, які будуть здійснювати опитування громадян?

Тимошенко Т. зауважила, що виключно Робочою групою вирішуються питання відносно фахівців, які будуть залучені до роботи.

Борецький О. – зазначив, що питання визначенні для опитування громадян є досить простими, наголосив на тому, що роботу на стратегією розвитку можна здійснювати і самостійно.

Кочкова Т. зазначила, що кошти в бюджеті для залучення фахівців не передбачені.

Маркова О. - поставила запитання відносно особи, якою буде здійснюватися аналіз опитувань?

Кочкова Т. звернулась із проханням розпочати роботу до 20.08.2018 року, оскільки в м. Боярка планується захід з нагоди Дня Незалежності України, під час якого можна здійснити опитування великої кількості громадян.

Кириленко М. – запропонувала внести корективи до анкет опитування (включити питання щодо бачення м. Боярка у майбутньому).

Скочинська Ю. зауважила, що проведення опитування та здійснення аналізу дуже серьозне питання, запропонувала з метою результативності  аналізувати найсильніші та найслабші сторони.

Тимошенко Т. зазначила, що процедуру стратегічного планування міста вже вибудовано.

Кириленко М. зауважила, що проведення опутування громадян не обов’язково проводити.

Семко О. повідомив про необхідність чіткого розуміння відносно початку процесу Стратегії розвитку, наголосив, що найважливіше для громади – це «Житло, праця, відпочинок).

Тимошенко Т. зазначила, що у разі необхідності, можна організувати проведення семінару з приводу стратегії розвитку міста.

Борецький О. запитав, яким чином буде відбуватися запрошення представників інших міст. Запропонував не наголошувати на питання об’єднання територіальних громад міст. Зауважив про необхідність, під час роботи на стратегією розвитку, діяти прозоро, відкрито. Запропонував звернутися до інших виконавчих комітетів навколишніх сіл, селищ району.

Курбонов Р. підтримав пропозицію Борецького О. П. щодо направлення запрошень до участі в роботі на Стратегічним розвитком міст. Зауважив про необхідність розробити проект звернення.

Кириленко М. запропонувала обрати головуючого робочої групи Любомира.

В результаті обговорення вказаного вище питання вирішено на наступному засіданні робочої групи обрати голову, його заступника та секретаря робочої групи

Борецький О. звернувся до присутніх із пропозицією визначитися із наступною датою зустрічі, запропонував 12.08.2018 року о 10 год. 00 хв.

Опубліковано: 07 серпня 2018, 17:33
Останні новини