Новини

Відбулася перша "Ярмарка проектів" у рамках "Бюджету участі в місті Боярка"

У суботу, 9 грудня, відбулася «Ярмарка проектів» у рамках «Бюджету участі 2018». Автори, чиї проекти були допущені до голосування, проводили презентації для боярчан та агітували за свої ідеї.

«Ярмарка проектів» не є новинкою для інших міст-учасників «Бюджету участі». У Києві подібні презентації проводяться кожного року і, варто зазначити, на досить високому технічному і організаційному рівні.

Для Боярки ця «Ярмарка проектів» стала першою та, як сподіваються не тільки організатори, а й самі автори, покладе початок добрій традиції проведення презентацій проектів кожного наступного «Бюджету участі».

Ярмарка має на меті детально ознайомити боярчан із проектами, за які вони можуть проголосувати, та допомогти авторам знайти підтримку своїм ідеям.

Формат презентації — вільний. Тому на ярмарці відвідувачі мали змогу ознайомитися з усіма проектами з допомогою відео, фото, презентацій та навіть віршів!

На самому початку начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Роман Курбонов, який є куратором «Бюджету участі в місті Боярка», ознайомив присутніх із ходом реалізації проектів-переможців «Бюджету участі 2017».

Не менш важливим стало обговорення ходу голосуванням. Боярчани сьогодні зіткнулися з проблемою під час голосування через BankID. Як пояснив Роман Курбонов, користувачі, котрі вже голосували минулого «Бюджету участі», зараз не можуть віддати свій голос. Це викликано тим, що платформа Громадського проекту — gb.mistoboyarka.gov.ua — була оновлена до версії 2.0. Під час оновлення дані 320 користувачів були перенесені неправильно, що потягнуло за собою втрату частини інформації: серії та номеру паспорту, адреси тощо.

Швидко вирішити цю проблему неможливо, тому, якщо виникають проблеми з голосуванням, потрібно звернутися до відділу інформаційно-аналітичного забезпечення.

Звісно, що зібрати всіх авторів на презентації не вдалося, проте це ніяк не вплинуло на загальну атмосферу й дало більше часу відвідувачам поставити свої питання, а авторам дати розгорнуту відповідь.

Варто зазначити, що автори досить серйозно підійшли до свого завдання. Артем Гавриш та Деркач Андрій — автори проекту № 1 «Памп-трек у парку Шевченка» — розпочали свою презентацію відеороликом про памп-трек, який реалізовано в Польщі.

Саме цей відеоролик не тільки показав, що собою являє памп-трек, а й остаточно розвіяв усі сумніви, чи потрібен Боярці такий комплекс. Як зазначили самі автори, це не тільки майданчик для розваг, а й місце, де можна проводити змагання обласного і всеукраїнського рівня, адже це може бути перший в Україні памп-трек з асфальтовим покриттям.

Не менш цікавою та, навіть, зворушливою стала презентація проекту № 8 «Облаштування пам’ятного меморіалу Володимиру Самійленку», який представили разом автор проекту Ольга Сивенко та співавтор Альона Сірант.

Проект має на меті вшанувати пам’ять відомого українського літератора, шляхом створення меморіалу, який «приверне увагу до історії нашого краю та викличе інтерес до неповторного художнього слова». А на завершення презентації учениця Боярської ЗОШ № 1 прочитала вірш Володимира Самійленка «Українська мова».

Якщо проект № 8 переможе на голосуванні, то автори обіцяють провести громадські обговорення щодо зовнішнього вигляду меморіалу та самого пам’ятнику.

Наступною стала презентація проекту № 3 «Культурний вигул тварин у Боярці». Руслана Рощіна — автор проекту — не змогла відвідати ярмарку та представити свій проект, проте слово взяла громадський діяч, член ГО «Затишна Боярка», Юлія Скочинська.

Мета цього проекту не стільки розв’язати проблему прибирання за домашніми улюбленцями під час вигулу, а стільки привернути до неї увагу. Можна навіть сказати, що цей проект несе освітню функцію. Після реалізації вулиці не стануть відразу чистими, а парки охайними. Проте це саме той старт, який потрібен боярчанам, щоби стати відповідальними не тільки перед своїм улюбленцем, а й перед усіма жителями міста.

Завершив «Ярмарку проектів» проект № 13 «Встановлення велопарковок на території шкіл № 3, 4, 5.», який представив співавтор — Дмитро Жигінас. Цей проект покликаний поширити серед населення альтернативний екологічно чистий спосіб пересування.

На основі даних опитувань, учні шкіл не пересуваються на велосипедах тільки через те, що їх немає де безпечно та зручно залишити біля школи.

Варто зазначити, що такий проект потрібен нашому місту, а зважаючи на його невелику вартість та сильну підтримку боярчан, має всі шанси бути реалізованим уже в наступному році.

На «Ярмарці проектів» усі гості мали змогу відразу на місці проголосувати за вподобані проекти в паперовому вигляді.

Нагадуємо, що голосування на «Бюджеті участі 2018» триватиме до 31 грудня. Проголосувати можна:

  • на сайті gb.mistoboyarka.gov.ua;
  • у Центрі надання адміністративних послуг (вул. Михайла Грушевського, 39 — Боярська міська рада);
  • у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення за адресою: вул. Білогородська. 13, каб. № 14.

Опубліковано: 12 грудня 2017, 10:06
Останні новини