Новини

Відбулась нарада щодо упорядкування ярмаркової торгівлі

12 березня у Боярській міській раді під головуванням міського голови Олександра Зарубіна відбулась нарада щодо упорядкування на території міста ринкової та ярмаркової торгівлі. До розмови були запрошені представники відділів виконавчого комітету Боярської міської ради, районного відділу Національної поліції, Держпродспоживслужби, Києво-Святошинського ринку Київської регіональної споживчої спілки, ГФ «Боярський міський патруль».

Питання діяльності ринків у Боярці вже неодноразово порушувалось, були спроби впорядкувати торгівлю на суботньому ринку по вул. Б. Хмельницького та недільному ринку по вул. Кібенка. Але попередні спроби, на жаль, не увінчалися успіхом. Адже ринки для боярчан – це можливість придбати продукти харчування та промисловості за нижчими цінами, для підприємців – це можливість заробітку. А для міста в цілому – це транспортний колапс та купи сміття на територіях, прилеглих до ринків.

Окреслюючи шляхи вирішення проблеми міський голова запропонував зосередити торгівлю продуктами харчування лише на території ринків, а групою промислових товарів – виключно на територіях, погоджених міською владою.

Під час засідання йшлося про необхідність створення документального підґрунтя та вироблення загальних правил для всіх видів торгівлі на території міста.

Перший заступник міського голови Валерій Шульга повідомив, що фахівцями виконавчого комітету підготовлено пакет документів для впорядкування виїзної та ярмаркової торгівлі на території міста.

Учасники зустрічі говорили про недопущення існуючого стану ярмаркової торгівлі, адже нині вона здійснюється з порушенням санітарних норм та окрім незручностей для жителів може нести шкоду здоров’ю споживачів.

Під час наради було вироблено алгоритм дій щодо впорядкування ярмаркової торгівлі. Зокрема, підприємців мають попередити про намір міської влади впорядкувати торгівлю. Продаж продуктів харчування має здійснюватися лише на територіях ринків, де адміністрація здатна забезпечити контроль за якістю продуктів. Продаж товарів промислової групи буде здійснюватись у місцях, визначених виконкомом.

Адміністрація ринків має забезпечити можливість розміщення продавців продуктів харчування на території ринків. Виконавчий комітет разом з КП «БГВУЖКГ» мають визначити та підготувати територію для розміщення продавців товарів промислової групи.

Учасники зустрічі домовились про координацію подальших дій.

Опубліковано: 13 березня 2019, 09:57
Останні новини