Новини

Весна перемогла зиму

Суботній день 9 березня в парку ім. Шевченка був веселим та багатолюдним. Проводи зими та зустріч весни знайшли своє відображення у святковому заході «Веснянка-фест», організованому Боярською міською радою та міським Будинком культури.

Музичне тло свята творили цікаві та знані в районі й за його межами колективи: народний аматорський хор «Калиновий цвіт» (с. Гореничі), ансамбль української пісні «Барви осені» (с. Хотів), вокально-фольклорний ансамбль «Журавка» (с. Малютянка), зразковий вокально-естрадний ансамбль «Зорепад» Боярської будинку культури, народний аматорський хор «Вишневий дзвін» (м. Вишневе), народний козацький фольклорний ансамбль «Горлиця» (с. Тарасівка), ансамбль старовинної пісні «Джерело» та народний оркестр народних інструментів «Українські музики» з Ірпеня , а також народний аматорський ансамбль «Золоте перевесло» (с. Мощун). Загалом на сцені виступило понад 100 артистів.

Народні та естрадні пісні змінювали одна одну. Під сценою раз у раз знаходились охочі розігнати зимову сплячку та весело зустріти весну. Погода цьому сприяла. Весняне сонечко пригрівало, пориви вітру змушували весело тріпотіти кольорові стрічки, якими прикрасили алею та сцену.

У святковому заході знайшлося місце і для добрих справ – під час гуляння присутні мали змогу придбати лотерейний квиточок або й просто покласти до скриньки гроші. Після розіграшу лотереї зібрані кошти у сумі 3 500 грн було передано на лікування волонтерки Юлії Апостолової. Призи було люб’язно надано ТЦ «Нова лінія» (смт Чабани).

Ледве сонце торкнулося обрію, веселим вогнем зайнялося опудало Зими. Боярчани охоче грілися біля полум’я та раділи, що весна таки перемогла зиму.

Опубліковано: 12 березня 2019, 20:20
Останні новини