Новини

Валерій Шульга: «Маємо амбітний план створення центру міста»

Розвиток міста та його архітектурно-містобудівний аспект був завжди пріоритетним для виконавчого комітету Боярської міської ради. 

«Боярка-інформ» поцікавилась у першого заступника міського голови Валерія Шульги щодо найближчих планів влади на розвиток міста саме з погляду на формування міського громадського простору.

«Сьогодні я хочу детально зупинитись на задумах міської влади щодо просторового розвитку нашого міста і, зокрема, створення адміністративного центру.

Ці наміри було визначено у детальному плані території центральної частини міста з парком Перемоги між вул. Білогородською та вул. Хрещатик у м. Боярка. Рішення про розроблення цього детального плану було ухвалено ще 2013 року.

Територія, про яку йдеться, включає парк Перемоги, ділянку, на якій знаходиться тимчасова будівля спорт-бару «Каток», а також уся територія, обмежена вулицями Білогородською та Соборності.

На перспективу йдеться про включення до центру міста ділянок, де знаходиться АЗС та адміністративна будівля заводу «Арксі» по вул. Білогородській.

Згідно з проектом, на цій території заплановано збудувати центральну площу міста, яка органічно вписується у ландшафт з існуючою дзвіницею та майбутньою спорудою Свято-Покровського храму. У проекті передбачено будівництво багатоповерхової забудови, яка теж є логічним доповненням архітектурного рішення майбутнього центру. Адже в Боярці дуже давно не будувалося нове житло, і потреба в ньому значна.

Проектом передбачено будівництво на першому поверсі нежитлових приміщень для розміщення об’єктів громадсько-соціального спрямування. На місці, де раніше знаходилась міська рада, а нині розташовано КП «Боярка-Водоканал», передбачається спорудження сучасної триповерхової адміністративної будівлі Боярської міської ради. Також у намірах виконавчого комітету є будівництво об’єктів соціального спрямування, а саме: будинку дитячої творчості, палацу культури та мистецтв тощо.

Цей детальний план корелюється з проектними рішеннями Генерального плану, згідно з якими передбачено створення центральної частини міста з площею для проведення масових заходів, будівництво багатофункціонального центру, використання адміністративної будівлі колишнього заводу «Іскра» під адміністративно-офісний центр і будівництво багатоповерхового житлового будинку.

Вже розроблено проектну документацію на парк Перемоги, також є візуалізація адміністративної будівлі нової міської ради і житлової забудови.

Це доволі амбітний план, в результаті реалізації якого місто отримає дуже необхідний та  потрібний городянам справжній центр міста».

Опубліковано: 04 серпня 2018, 13:05
Останні новини