Новини

У Боярці реконструювали бій сторічної давини

17 березня біля Боярської ЗОШ №2 відбулась реконструкція бою армії УНР за звільнення Боярки від  більшовицьких окупантів 1 березня 1918 року. Організували реконструкцію ГО «Валькірія» (фестиваль «Під Покровом Тризуба») разом з  ГО «Героїка» за підтримки Боярської міської ради.

В імітованому бою взяли участь близько 70 реконструкторів з історичних клубів різних міст: Боярки, Києва, Чернігова, Броварів, Вінниці та Кам’янця-Подільського. Для максимального відтворення бою були використані тогочасні однострої, рушниці, кулемети, навіть гармати і бронеавтомобіль (панцерник) «Петлюра».

Після військово-історичної реконструкції на старому цвинтарі біля могил вояків армії УНР молитвою та символічним залпом з рушниць  вшанували пам’ять загиблих українських воїнів минулої і сучасної війни.

Після завершення дійства та «звільнення Боярки» концерту заступник міського голови з соціальних питань Тетяна Кочкова вручила подяки організаторам та реконструкторам історичного бою. Також Тетяна Кочкова нагадала про ще одну пам’ятну дату. Саме 1 березня 1918 року після звільнення Боярки від більшовицької окупації, в нашому місті було засноване українське місцеве самоврядування.

Опубліковано: 20 березня 2018, 00:24
Останні новини