Новини

Створено тимчасову комісію з надання матеріальної допомоги відселенцям

12 квітня на засіданні виконавчого комітету Боярської міської ради було прийнято рішення «Про створення тимчасової комісії з надання одноразової матеріальної допомоги на придбання житла особам, які потерпіли внаслідок невиконання ДП «Дніпровський круг» своїх зобов’язань за договорами передачі майнових прав на квартири в будинку за адресою: м.Боярка, вул. Білогородська, 51, корп. 6» та затверджено Положення про комісію.

Спеціально створена тимчасова комісія розгляне справу про невиконання ДП «Дніпровський круг» своїх зобов’язань перед боярчанами, які вже 10 років очікують на законне житло. Результатом роботи комісії стане визначення порядку надання одноразової матеріальної допомоги потерпілим відселенцям.

Цей будинок досі не можуть ввести в експуатацію через негаразди, пов’язані з економічною діяльністю забудовника ДП «Дніпровський круг».

На попередніх сесіях депутати Боярської міської ради вже розглядали питання щодо згоди на пайову участь у зменшеному вигляді. Зрештою, за згодою всіх зацікавлених сторін інвестори, відселенці та представники виконавчого комітету спільно вирішили створити спеціальну комісію. Щоб запобігти паритету голосів, було обрано 7 членів комісії, до якої увійшли представники міської влади та інвестори. Самі відселенці не увійшли до складу комісії, оскільки мають власний інтерес у питаннях, які будуть розглядатись.

Секретар Боярської міської ради Олексій Скринник на засіданні зауважив, що відселенці та інвестори просили саме його знову стати головою комісії, адже він впродовж двох попередніх скликань був головою комісії з проблем відселенців.

До складу комісії увійшли:

1. Скринник Олексій Григорович - секретар Боярської міської ради, голова комісії (за згодою);

2. Пилипчук Ганна Сергіївна - головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого комітету Боярської міської ради (секретар комісії – без права голосу);

3. Гончар Костянтин Іванович - начальник юридичного відділу виконавчого комітету Боярської міської ради;

4. Мусієнко Наталія Іванівна - начальник відділу фінансів,економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Боярської міської ради;

5. Комашинський Віталій Олексійович - начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності виконавчого комітету Боярської міської ради;

6. Златоустов Віктор Вікторович - представник інвесторів (за згодою);

7. Нурищенко Сергій Володимирович - представник інвесторів ДП «Дніпровський круг» (за згодою);

8. Борецький Олександр Петрович - депутат Боярської міської ради (за згодою

Ухвалене рішення виконавчого комітет стосується всього міста, адже вже більше 10 років це питання потребує вирішення. «І лише нинішній склад виконавчого комітету намагається зрушити питання ДП «Дніпровський круг» з місця, вирішити його на користь людей, які постраждали у цій ситуації», - наголосив перший заступник міського голови Валерій Шульга.

Згідно з Положенням «Про роботу тимчасової комісії з надання одноразової матеріальної допомоги на придбання житла особам, які потерпіли внаслідок невиконання ДП «Дніпровський круг» своїх зобов’язань за договорами передачі майнових прав на квартири в будинку за адресою: м. Боярка, вул. Білогородська, 51 корп. 6», основними завданнями комісії є:

  • вивчення ситуації, що склалась у зв’язку із невиконанням ДП «Дніпровський круг» своїх зобов’язань за договорами про передачу майнових прав на квартири в будинку за адресою: м. Боярка, вул. Білогородська, 51, корп. 6» від 01.09.2007 року;

  • вжити заходів для встановлення кола осіб, які потерпіли внаслідок невиконання ДП «Дніпровський круг» своїх зобов’язань за договорами передачі майнових прав на квартири в будинку за адресою: м. Боярка, вул. Білогородська, 51, корп. 6»;

  • надання пропозицій стосовно розподілу та надання одноразової матеріальної допомоги на придбання житла потерпілим внаслідок невиконання ДП «Дніпровський круг» своїх зобов’язань;

  • визначення механізму надання одноразової матеріальної допомоги потерпілим внаслідок невиконання ДП «Дніпровський круг» своїх зобов’язань.

Нагадаємо, у 2007 році мешканці сімейного гуртожитку уклали із забудовником ДП «Дніпровський круг» договори про передачу майнових прав на квартири в житловому будинку, що будувався, за адресою: м. Боярка, вул. Білогородська, 51. За умовами вказаних договорів, ДП «Дніпровський круг» повинно було передати майнові права на квартири в новозбудованому житловому будинку по вул. Білогородській, 51 та зобов’язувалося здати будинок в експлуатацію не пізніше 2009 року. Мешканці зобов’язувались виселитися із своїх квартир у гуртожитку, який підлягав знесенню, по вул. Білогородська, 49. Після того, як мешканців гуртожитку тимчасово було відселено до непридатного для життя приміщення лазні, ДП «Дніпровський круг» заявило, що вищевказані договори недійсні, а тому виконувати умови договорів підприємство відмовилося. Протягом 10 років питання час від часу піднімалося, проте рішення знайти не вдавалось.

У 2018 році Боярська міська рада взялася за вирішення проблеми відселенців та ДП «Дніпровський круг».

Опубліковано: 16 квітня 2018, 12:49
Останні новини