Новини

Просвітницька акція рятувальників

6 червня рятувальники 33-ї Державної пожежної рятувальної частини м. Боярка провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для дітлахів санаторію «Барвінок».

Під час проведення акції рятувальники розповіли учням про різноманітні надзвичайні ситуації, чому вони виникають та куди звертатися за допомогою у разі їх виникнення. Крім того, вогнеборці наголосили на основних правилах пожежної безпеки, застерегли дітей від небезпечних забав із сірниками, ознайомили з правилами поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Діти мали змогу оглянути пожежний автомобіль та спецобладнання, що є на озброєнні у вогнеборців. Учні розпитували про призначення інструментів, спецзасобів та при яких надзвичайних ситуаціях вони застосовуються. Усі охочі мали змогу одягнути спецкостюми рятувальників, посидіти у пожежному автомобілі та погасити пожежу, відчувши себе справжнім бійцем ДСНС.

Після закінчення акції дітлахи із захопленням ділилися між собою враженнями. Подібні заходи для дітей є надзвичайно корисними, адже, знаючи основні правила безпеки, підростаюче покоління в будь-який час зможе захистити себе від небезпечних подій та допомогти іншим.

 

Опубліковано: 08 червня 2018, 13:02
Останні новини