Новини

На роботу за кордон безпечно

17 січня в Києво-Святошинському ЦСПР відбулася дискусія щодо правових аспектів працевлаштування за кордоном.

Захід відбувся з ініціативи громадської спілки «Міжнародно-інтеграційний центр» у рамках Пілотного проекту «European experience: правові аспекти працевлаштування від А до Я».

Як заявили організатори, проект започатковано з метою інформування громадськості стосовно ризиків нелегального працевлаштування як на території України, так і за кордоном.

Мета проекту – зниження можливих негативних явищ, пов’язаних із працевлаштуванням, та уникнення потрапляння у кризову ситуацію – трудову експлуатацію.

У дискусії взяли участь: голова правління Міжнародно-інтеграційного центру Олена Бунякіна, голова Координаційного центру допомоги Ольга Мотінова, директор Києво-Святошинського районного центру зайнятості Андрій Іванов та інші.

Прозвучало дуже багато цікавої та корисної інформації щодо працевлаштування за кордоном. А також чимало запитань від учасників дискусії. Зокрема, про користь подібного інформування свідчить думка одного з присутніх: «Як вимушений переселенець, там я все втратив. Мені все одно доведеться починати все з нуля. То чому б не зробити це за кордоном?»

За словами організаторів, Центр готовий допомогти усім, хто цікавиться можливістю заробітку як за межами України, так і в нашій державі.

Трудова міграція для держави означає відтік значних трудових ресурсів, а отже висококваліфікованих кадрів. Цей процес змушує українського роботодавця реагувати адекватно, і пропонувати фахівцям гідну заробітну плату в Україні. Але якщо людина все ж таки хоче виїхати на роботу за кордон, завдання Центру допомогти їй, щоб людина не втрапила в халепу.

Опубліковано: 21 січня 2019, 11:49
Останні новини