Новини

На порядку денному: протиепізоотична ситуація й обробка птиці

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Києво-Святошинській районній державній адміністрації нагадує мешканцям територіальних громад про важливість та необхідність проведення протиепізоотичних досліджень і обробок птиці, що знаходиться в приватних господарствах.

На засіданні надзвичайної комісії 5 лютого заступник начальника Києво-Святошинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Саєнко С. М. зробив зробив доповідь про епізоотичну ситуацію в Києво-Святошинському районі. Наразі ситуація стабільна,  питання профілактики птиці на постійному контролі та проводиться вакцинація проти хвороби Ньюкасла.

Також було наголошено, що під час проведення щеплень у приватному секторі трапляються випадки свідомої відмови власників від проведення вакцинації, хоча працівники державної ветеринарної медицини проводять інформативну та роз’яснювальну роботу серед населення.

У 2018 році спеціалістами державної ветеринарної медицини проведено 86 143 головообробок. Щеплення птиці проти хвороби Ньюкасла проводились у всіх населених пунктах району.Для контролю рівня напруги напрацьованого імунітету згодом було проведено 2200 досліджень провакцинованої птиці.

Загалом у 2018 році проведено дослідження 100 проб крові на наявність антитіл високопатогенного грипу. Результат — негативний.


Протокол № 3 засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Києво-Святошинській районній державній адміністрації від 05.02.2919 р.

Опубліковано: 06 лютого 2019, 10:42
Останні новини