Новини

Міський голова Олександр Зарубін виступив з ініціативою долучитися до Угоди мерів

У сесійній залі Боярської міської ради 31 травня відбулась зустріч працівників виконавчого комітету Боярської міської ради з представниками Фонду Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу Русланом Щербаковим (Ruslan Shcherbakov) та Віктором Медвєдєвим, що спеціалізуються на програмах енергозбереження.

А раніше міський голова Олександр Зарубін виступив з ініціативою долучитися до Угоди мерів, яку має затвердити своїм рішенням Боярська міська рада.

Угода мерів – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Слідуючи цим зобов’язанням, підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 30% до 2030 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.
Фонд «Регіонального центру економічних досліджень та підтримки бізнесу» допомагає громадам на шляху до енергоефективності, а також співфінансує розробку Планів Дій Сталого Енергетичного Розвитку та клімату (SECAP) на конкурсних засадах. Боярка стала таким переможцем.

Для чого потрібно розробити такий документ? Це дороговказ та формування комплексного бачення по енергоефективності, що дає можливості залучати зовнішнє фінансування на проекти з енергозбереження.

З промовою виступили Валерій Шульга та Олександр Зарубін. Міський голова анонсував, що у місті невдовзі з’явиться спеціаліст з енергоменеджменту.

Руслан Щербаков розповів присутнім про перші кроки та успіхи у інших громадах, що приєдналися до Угоди мерів. А також звернув увагу на важливість співпраці з громадськістю та залучення громадських ініціатив. Фонд «Регіонального центру економічних досліджень та підтримки бізнесу» готовий до співпраці та обіцяє допомогу у реалізації проектів з енергозбереження.

Опубліковано: 31 травня 2019, 17:47
Останні новини