Новини

Із Китаю — з перемогою!

17 червня до рідного міста з Китаю повернувся переможець професійного турніру WLF WARS зі Змішаних Бойових Мистецтв, який широкий загал ще називає «боями без правил» боярчанин Кирил Пишненко.

Турнір WLF WARS — це не просто престижні змагання, а й щомісячний телевізійний проект, про серйозність якого свідчать хоча б суми гонорарів для його учасників: мінімальна нагорода за участь у поєдинку — півтори тисячі доларів. Цього разу в турнірі взяли участь 26 пар (52 спортсмена) із Дагестану, Бразилії, Таджикістану, Кахахстану, Киргізії, України. Принцип турніру — «Китай проти всіх», тобто бої відбуваються між представниками Китаю та бійцями інших країн.

Хоча наш земляк у цих змаганнях брав участь уперше, це не завадило йому стати переможцем. Хто ж він — Кирил Пишненко? Народився в Боярці, навчався в Боярській гімназії, закінчив Боярську ЗОШ № 5, пізніше — Інститут фізкультури. Майстер спорту з панкратіону та фортінгу, виконав норматив майстра спорту з бойового самбо. Завдяки мамі — викладачу іноземної мови — дуже добре володіє англійською. Крім посилених занять спортом, займається тренерською діяльністю та є співробітником детективного агентства. У найближчих планах — отримання другої вищої освіти за фахом ІТ-спеціаліста.

Уже сама по собі перемога на таких престижних міжнародних змаганнях є неабияким професійним досягненням. Тим більш вражаючим, що, як розповідає Кирил, ще в ранньому дитинстві він став фактично інвалідом. «Оскільки у мене був видалений шматок литкового м’яза, лікарі категорично заборонили мені бігати, стрибати, а по великому (посміхається) заборонили жити…»

Як же зумів цей 24-річний юнак пройти шлях від хворобливого хлопчика до майстра й чемпіона? «Цьому я завдячую своєму вітчиму та тренеру у-шу Василю Івановичу Кузьменку, який мав свій погляд на лікарський діагноз. Саме він і привів мене до спортивної зали і просто таки змусив займатися спортом», — згадує мій співрозмовник.

Як результат — серйозні заняття у-шу до 15-ти років, а паралельно — ще й боротьбою та іншими видами спорту. Що ж до результатів, то Кирил Пишненко був неодноразовим призером чемпіонатів і кубків України з бойового самбо, панкратіону, хортінгу, джиу-джитсу, був призером чемпіонату Європи з бойового самбо. А цьогорічна перемога в Китаї яскраво говорить уже сама за себе.

Втім, сам Кирил уже зараз вважає її лише одним з етапів своєї спортивної кар’єри. «Я поки що не знаю, який максимальний гонорар за перемогу в турнірі WLF WARS, але маю намір дізнатися про це на власному досвіді вже найближчим часом», — задоволено посміхається і, прощаючись, міцно тисне руку.


 

Опубліковано: 18 липня 2018, 16:13
Останні новини