Новини

Історично-музичний вікенд у Боярці

Сучасна фестивальна культура все впевненіше входить у життя українців. Дуже приємно констатувати, що Боярка не стала винятком. Впродовж останніх років у місті проводилось чимало заходів фестивального характеру. Якісь із них не прижились і не знайшли продовження, а якісь пустили міцне коріння на теренах Боярки.

Один із таких фестивалів – «Під покровом Тризуба», започаткований ГО «Валькірія» три роки тому на свято Покрови і загартований першими осінніми холодами. Цього року фест «Під покровом Тризуба» відбувся в парку Перемоги 19-20 травня вже втретє і, за словами ведучого – М’яча Дредбола, офіційно відкрив фестивальний сезон в Україні.

На два дні парк Перемоги перетворився на осередок національно-патріотичного дійства, де гармонійно поєднались можливості дізнатися щось нове та змістовно відпочити.

Упродовж усього часу для відвідувачів працювали різні локації. У дискусійному клубі імені Павла Полуботка відбувались гутірки, лекторії, науковий круглий стіл, дискусії і майстер-класи.

Дитяча галявина зібрала під своє крило наше майбутнє. Учасники фольк-студії «Правиця» розповідали малечі про українські традиції, звичаї, народні забавки та ремесла, грали, співали і танцювали разом з дітьми.

Велике зацікавлення викликала мілітарі-зона: виставки, зброя тощо. Дітей і дорослих катали на військовому баггі.

Також під час фестивалю працювала спортивна локація.

Алеями парку неспішно прогулювались люди, роззираючись навколо. А подивитись, по правді, було що. Національний одяг і керамічний посуд, прикраси та книжки, напої та різні страви – від борщу до шашликів. Усе можна було придбати і скуштувати.

Звуки бандури, бубону, саунд-чеку, дитячих голосів та пташиного співу перепліталися дивним чином. Наметове містечко також жило своїм особливим життям – звідти линули звуки гітари та скрипки: гості Боярки готувалися до нічної частини фестивалю.

Навпроти сцени стояли лавки та тюки з соломою, де можна було зручно вмоститись в очікуванні концерту.

Нарешті розпочалися виступи відомих гуртів: Тінь Сонця, KARNA, КораЛЛі, Чумацький Шлях, Go-A, Ангажемент на вівторок, Правиця.

Приємним доповненням концертної програми став виступ вихованців школи бойового гопака та нічна вистава.

Лише одна прикрість залишила певний осад: занадто мало жителів нашого міста скористалися нагодою побувати на фестивалі і зануритись у неповторну історично-музичну атмосферу. А дарма. Воно того справді було варте. Жодні фото та відео не здатні передати драйв та захопливий ритм фесту. Невимушене ведення фестивалю відомим «фестивальником» М’ячем Дредболом залишало враження дотичності до чогось грандіозного.

Залишається лише подякувати організаторам та учасникам фестивалю «Під покровом Тризуба»: «ГО «Валькірія», Українському інституту національної пам’яті, ГО «Арт-лабораторія КораЛЛі», Інтернет-провайдеру «Maximum», Національному музею історії України, ТМ "Gamma", Київській обласній державній адміністрації та Боярській міській раді.

А також побажати усім боярчанам не пропустити цього унікального заходу наступного року.

Опубліковано: 22 травня 2018, 14:13
Останні новини