Новини

Дві сторони медалі

13 квітня спортзал Боярської ЗОШ № 5 приймав Відкритий чемпіонат міста Боярка з боротьби дзюдо. Змагання, організовані і проведені Боярською міською ДЮСШ та Києво-Святошинською районною ДЮСШ «Максимум», відбулися серед дітей 2009-2010 та 2011-2012 років народження.

Взяли участь 179 юних дзюдоїстів з Боярки, Житомира, Вишневого, Василькова, Жажкова, Корсунь-Шевченківського, Фастова, Крюківщини, Калинівки та Святопетрівського.

Боярку представляли 32 спортсмени, які займаються у тренерів Володимира Декала (Боярська ДЮСШ) та Романа Маціпури (ДЮСШ «Максимум»).

З перших хвилин змагань стало зрозуміло, що легкої перемоги жоден учасник не отримає. Тож були і сльози, і радість, і вперте прагнення до перемоги, і підбадьорливі вигуки тренерів. Науку поразок і перемог юні спортсмени проходять через біль та піт, долаючи спочатку себе і лише потім суперників. Тож саме поразки є найкращими вчителями, а кожна медаль має дві сторони – поразку і перемогу.

У підсумку боярські дзюдоїсти вибороли: три золоті медалі (Олександр Савчук, Кіріл Іванченко, Неоніла Момот – тренер Р. Маціпура); дві срібні (Євгенія Мисник, Єлізавета Ничипорук – тренер В. Декало); шість бронзових медалей (Варвара Іванова, Матвій Андрійчук, Савелій Бурий – тренер В. Декало та Матвій Московка, Захар Дмитрієв, Микола Кирієнко – тренер Р. Маціпура).

Церемонію нагородження провели Юрій Асмолов та В’ячеслав Сидоренко – тренери, які свого часу започатковували боротьбу дзюдо в Боярці.

Переможці отримали медалі, дипломи. За перше місце юним спортсменам вручали статуетку та борцівську гуму, за друге місце – скакалки та за третє – кистьові еспандери.

Опубліковано: 16 квітня 2019, 16:52
Останні новини